Wever weer van grote waarde voor TEVV

TEVVNa een enerverende beginfase in het cruciale duel tussen de promovendi van vorig jaar, leek het duel dood te bloeden. Maar toen was daar ineens Jan Jaap Wever. De topscorer van TEVV maakte twee treffers en wees zijn ploeg op die manier de weg. Het leverde de ploeg van Hans Kamphuis een zeer waardevolle overwinning op in de strijd tegen degradatie uit de eerste klasse.

Uitblinkende Wim Kok
Dat het een cruciaal duel was afgelopen zondagmiddag komt door de stand op de ranglijst van beide ploegen. De Coevordenaren staan tweede van onderen, een rechtstreekse degradatieplaats en de Mondkers staan, na een goede seizoenstart, inmiddels vierde van onderen en dat betekent een extra competitie om uiteindelijk in de eerste klasse te blijven. Zoals gezegd, de wedstrijd begon enerverend. Sander Marissen had binnen de minuut kunnen scoren, maar zijn schot verdween via de buitenkant paal naast het doel. Aan de andere kant moest doelman Wim Kok een paar spectaculaire reddingen verrichten om de ploeg van Eric Prins van het scoren af te houden.

Geannuleerde treffer
Achtereenvolgens Jurnel  Rojer (twee keer) als Patrick Kreeft vonden de TEVV keeper op hun weg. Germanicus-doelman Jehovah Mendes moest vervolgens al zijn kunnen etaleren om Frank Schijff en Roy Feiken van het scoren af te houden. Hoogtepunt was een goal, die niet werd gehonoreerd door de uitstekend fluitende scheidsrechter Rozendal. Een fraaie voorzet van Roy Feiken werd prachtig voor gekopt door Nick Kroeze en met een snoekduik afgerond door Henk Bakker. Echter de goal mocht wegens buitenspel geen doorgang vinden.

Bevliegingen Wever
Na de thee werd het spel beduidend minder en dreigde de wedstrijd af te glijden naar een bedenkelijk niveau. Tot  Jan Jaap Wever een paar geniale ingevingen kreeg. Rond de zeventigste minuut werd de topscorer van de Mondkers op rechts weggestuurd en schoot hij prachtig diagonaal in: 1-0. Na de aftrap door de Coevordenaren leek er al direct de gelijkmaker te komen, maar het schot van Bas Smits verdween enkele centimeters boven de deklat tegen de ballenvanger. De uittrap van Wim Kok bereikte Roy Feiken, die een dieptepass losliet richting Jan Jaap Wever, zonder hem te bereiken. Wever maakte het sluitpost Mendes vervolgens dusdanig moeilijk dat deze de terugspeelbal tegen de storende aanvaller schoot: 2-0.

Zege veilig gesteld
Beide trainers pasten na deze twee treffers een aantal wissels toe. Eén van die wissels, TEVV-er Benjamin Mazeau, mocht van buiten de zestien nog een vrije bal nemen, waarin zoveel effect zat, dat het Mendes de nodige problemen gaf. Henk Bakker kon in de rebound eenvoudig de zege veiligstellen: 3-0.  In de laatste minuut mocht Patrick Kreeft voor Germanicus nog de eer redden door de 3-1 binnen te tikken. De volgende wedstrijd speelt TEVV tegen een andere directe concurrent: in en tegen Bergum wordt de strijd vervolgd.

banner-tevv-az

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nederlaag TEVV in krankzinnig duel

TEVV heeft zichzelf met de thuisnederlaag tegen SC Joure een zeer slechte dienst bewezen. Helemaal nadat ...

Buinerveen geen partij voor Gasselternijveen

De aanloop naar de Kanaalstreek-derby tussen Buinerveen en Gasselternijveen bleek achteraf spannender dan het ...