alteveerIn de thuiswedstrijd tegen Bellingwolde is het Alteveer niet gelukt de drie punten in eigen huis te houden. In een rommelige wedstrijd bleef het 0-0. Wel kregen de geel-zwarten een aantal kaarten getoond, waardoor trainer René Nijgh volgende week drie spelers moet missen door een schorsing. Door de tweede remise op rij én de personele problemen lijkt Alteveer uitgeschakeld in de titelstrijd.

De Wijk mist
Bellingwolde begon ijzersterk en zette Alteveer vanaf de eerste minuut onder druk. Bellingwolde creëerde een overwicht op het middenveld waardoor Alteveer niet in het spel kwam. Halverwege de eerste helft kwam de wedstrijd meer in evenwicht en ontspon zich een meer spannende dan goede wedstrijd. Alteveer kreeg de uitgelezen kans om op voorsprong te komen, maar een terecht toegekende strafschop werd door Roy de Wijk gemist. Vlak voor rust zorgde een harde botsing ervoor dat keeper Bart Heikens niet verder kon spelen. Roy de Wijk werd de tweede helft de doelman van de Alteveerders.

Recht op meer
In de tweede helft startte Alteveer beter dan in de eerste. Alteveer kreeg meer overwicht en kreeg een aantal grote kansen. Pech en een gebrek aan scherpte zorgden ervoor dat de 0-0 bleef staan. Ook moet worden aangetekend dat er een glaszuiver doelpunt van Can Altunay werd afgekeurd. Het zat Alteveer dus ook niet mee. Bellingwolde kreeg welgeteld één levensgrote kans. Een bal van Martin Ras eindigde op de paal en de rebound werd wild overgeschoten. In het restant kon de wedstrijd beide kanten op. Alteveer had wellicht gezien de kansenverhouding het meeste recht op de drie punten, maar wist het net dus niet te vinden. Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.