Pekelder Boys nog niet uit gevarenzone

pekelder-boys1De inhaalwedstrijd tussen Eenrum (13e) en Pekelder Boys (10e) was er één uit de onderste regionen in 4C. Bij winst voor de Boven Pekelders zou het betekenen dat de ploeg op een afstand kwam van zeven punten en daarmee rechtstreekse degradatie waarschijnlijk zou ontlopen. Bij een nederlaag zou het betekenen dat men alle zeilen bij zou moeten zetten in de resterende vijf wedstrijden, om degradatie naar de vijfde klasse te voorkomen. De gelijk opgaande wedstrijd eindigde zoals deze begon en dus is Pekelder Boys nog niet helemaal veilig. 

Niet hoogstaand
De wedstrijd was nauwelijks begonnen of de eerste kans kon al genoteerd worden. Binnen 30 seconden dook Martin Schreuder vrij op voor de doelman van Eenrum, echter bleek zijn schot niet goed genoeg om de doelman te passeren. Het werd een wedstrijd van weinig grote kansen en op de zeer slechte grasmat lag het tempo niet bijster hoog en was het voetbal zeker niet hoogstaand. Veelal speelden beide ploegen de lange bal en moest het gevaarlijk worden op goed geluk. Willem Lammerts kreeg voor rust de grootste kans op een doelpunt, maar zijn kopbal werd ternauwernood van de doellijn gered. Aan de andere kant was Eenrum twee keer kansrijk, maar in beide gevallen schoten zij naast. 

Knappe reddingen
In de tweede helft werd het ietwat meer een wedstrijd. Kansen waren er over en weer, maar veel beter werd het niet. Pekelder Boys, dat twee keer scoorde, had het geluk van de weifelende scheidsrechter niet mee, want een zuiver doelpunt van Martin Schreuder werd afgekeurd. Aan de andere kant mochten de boys de  van een blessure teruggekeerde doelman Zuur danken, want met twee knappe reddingen bleef de kans op een goed resultaat reëel. Een doelpunt bleef echter uit, want schoten van Koos Kuiper en Ricardo Vonk konden de doelman van Eenrum niet verrassen.

Juiste afspiegeling
Zo eindigde het kelderduel in een gelijkspel, wat misschien wel de juiste afspiegeling was. Pekelder Boys zal in de komende weken nog hard moeten knokken voor de punten om zich veilig te spelen. Wetende dat de ploegen onder hen elkaar volgende week treffen, telt komende zondag tegen Engelbert niets anders dan de winst. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Vervelende avond voor Nieuw Buinen in Groningen

Nieuw Buinen moest gisteravond voor haar tweede bekerwedstrijd aantreden tegen Oranje Nassau. De Groningers, ...

Onstwedder Boys doet goede zaken

Onstwedder Boys heeft zichzelf in de strijd om een plaats in de nacompetitie een ...

Gasselternijveen ook met lege handen tegen Eext

Het lijkt erop dat Gasselternijveen zich moet gaan voorbereiden op een zwaar seizoen. Na ...