Uitgekleed Ter Apel richt zich op nacompetitie

ta-96Na een nederlaag in Klazienaveen tegen v.v. Zwartemeer en puntenwinst voor de concurrentie lijkt Ter Apel ’96 zich op te kunnen gaan maken voor het spelen van nacompetitie. Trainer Henry Goeree had wederom een moeilijke puzzel te leggen om tot een opstelling te komen. Door blessures, schorsingen en vakanties miste de oefenmeester zeven spelers. Tel daar twee tussentijds gestopte spelers bij op en de keus is voor Goeree niet groot. 

Stormachtig begin
In Klazienaveen trof Ter Apel ’96 de runner-up van de derde klasse D, die de laatste weken toch wel wat wisselvallig presteerde. Vooraf werd er dan ook gedacht dat wanneer er defensief goed zou worden gespeeld er zeker mogelijkheden zouden liggen. De wedstrijd begon onder winterse en stormachtige omstandigheden. Toen deze storm na ongeveer een kwartier spelen enigszins ging liggen was de stand zojuist op 1-0 gebracht. De sterke spits van Zwartemeer, Bas de Jonge, wist een vrije bal binnen te koppen. Zwartemeer kreeg hierna nog enkele kleine mogelijkheden maar wist verder niet heel gevaarlijk te worden. FC Ter Apel ’96 kwam in de eerste helft niet tot een noemenswaardige kans.

Tegenvaller
In de rust besloot Goeree om het versterkte middenveld in te ruilen voor een extra aanvaller. B-junior Arjan Heeres verving Bernd-Jan Herbers. In het begin van de tweede helft had dit ook zeker effect. Ter Apel ’96 kreeg meer dreiging richting het Zwartemeer-doel. Tegenvaller was wel het snelle uitvallen van Daan Stam. Hij moest zich laten vervangen door Kevin Rijnsbergen. Helaas hadden achtereenvolgens Dennis Stuurwold en de later ingevallen Michel Heijne het vizier niet op scherp staan. Alleen voor doelman Verschoor wisten zij twee honderd procent kansen niet om te zetten in een doelpunt.

Verschil gemaakt
Zwartemeer kreeg ook eenmaal een goede mogelijkheid op een doelpunt, maar de aanvaller wist alleen voor de doelman niet te scoren. Kort hierna werd het, tien minuten voor het einde van de wedstrijd, alsnog 2-0. Balverlies op het middenveld werd afgestraft: Hoorn werd na een onderschepte bal direct diep gestuurd en kwam alleen voor keeper De Jonge. De weggestuurde Hoorn koos ervoor de bal keurig breed te spelen op Luli, die geen moeite had om de bal in het doel te werken. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Michel Heijne was nog eenmaal dichtbij een treffer, maar had pech dat zijn knap ingeschoten bal recht in de handen van Verschoor belande. In de slotminuut bracht Zwartemeer de stand ook nog op 3-0: invaller Danny Post troefde de uitgekomen De Jonge af, zijn voorzet werd door Hoorn afgerond.

Ofichem

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen onder de voet gelopen

Op basis van de ranglijst boekte Rolder Boys een verrassende overwinning op provinciegenoot Nieuw ...

Overzicht zaterdag 2e klasse J: DZOH en LTC blijven winnen

DZOH en LTC hebben nog de volle buit na respectievelijk drie en twee competitiewedstrijden, ...

Alteveer nog steeds niet veilig

In de wetenschap dat een overwinning nagenoeg gelijk zou staan aan handhaving gooide Alteveer ...