Eerste punten voor Borger na zege op Veenhuizen

Borger pakte de eerste overwinning van het seizoen en versloeg Veenhuizen met ruime cijfers.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger-verdediger Tim Edens probeert een Veenhuizen-aanvaller af te stoppen.

Niet dat men zich in Borger al erg druk maakte, maar als de competitie de derde ronde ingaat en je staat nog met lege handen, dan ontstaat toch wel een gevoel van urgentie. Nóg een nederlaag zou betekenen dat de groenhemden al vroeg in de achtervolging gedwongen zouden worden. Zo ver kwam het niet. De bewoners van de Hunebedhoofdstad wonnen verdiend van Veenhuizen en vonden daarmee de aansluiting met de middenmoot. De kop is eraf! Nu is het zaak om de komende weken te blijven scoren, om zo lucht te verschaffen richting de degradatiezone.

Beste kansen voor Borger

Trainer Arne Joling had zijn opstelling na de dikke nederlaag tegen ZZVV op enkele posities gewijzigd. Meest opvallend was de positie van Melvin Ottens. Vorige week nog rechtsback, nu aanvallende middenvelder. Spektakel leverde het in de beginfase niet op. Borger gunde zoals zo vaak de tegenstander de bal en loerde zelf op de uitbraak. De gasten zorgden voor de eerste opwinding. Een mooie solo van Coen Schmidt kon door de thuisploeg slechts ternauwernood beëindigd worden. Korte tijd later werd Gijs Roda aan de andere kant gelanceerd door Tim Edens. De rappe aanvaller van de groenwitten gebruikte zijn lichaam goed en rondde één op één met doelman Jonathan Auwen bekwaam af. In de minuten die volgden had de thuisploeg de wedstrijd al kunnen beslissen. Bas Kaspers en Hendrik Gustin strandden op de keeper. Het was overigens niet zo dat Veenhuizen er niks tegenin wist te brengen. Het zat ze niet mee. Een doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel en daarnaast wist de Borgerder defensie, onder leiding van Tim Edens, enkele malen net op het laatste moment redding te brengen. De beste kansen konden echter aan de andere kant genoteerd worden. Kopballen van Matthijs Brink en Gijs Roda misten precisie. Melvin Ottens wist uiteindelijk wel te scoren toen hij een afgemeten voorzet van Floris Hiddink resoluut binnenschoot. De 2-0 ruststand stond op het bord. Een slotfase met opnieuw kansen over en weer bracht hier geen verandering meer in.

Doelpunten over en weer

Een dikke tien minuten na rust leek de wedstrijd gespeeld. Gijs Roda maakte zijn tweede van de middag na goed samenspel met zijn aanvalsmaat Luuk Kenter. In plaats van de voorsprong uit te bouwen ging de poot vervolgens bij de thuisploeg van het gas. Voor het eerst in dit duel leek men de controle te verliezen. Het resulteerde in diverse mogelijkheden voor de gasten. Na opnieuw een (overigens terecht) afgekeurde treffer lag de 3-1 in de 72e minuut in het net. Albert Jan Moes was de maker. Acht minuten later bracht Hendrik Gustin het verschil tot opluchting van de thuisploeg weer terug naar drie doelpunten. Een heerlijke solo ging eraan vooraf. Twee minuten later was het ook alweer 4-2 toen Sjoerd Giezen namens Veenhuizen wist te scoren. In de slotfase hield Veenhuizen in een alles of niets poging open huis achterin. Borger kon slechts één keer profiteren toen invaller Ruben de Valk een strakke voorzet bij de eerste paal wist binnen te schieten. Een echte spitsengoal. Eindstand: 5-2.