Ter Apel ’96 met goed gevoel richting nacompetitie

Ter Apel '96FC Ter Apel ’96 heeft de laatste competitiewedstrijd van het seizoen in en tegen Zuidwolde winnend weten af te sluiten. Hier zag het na 80 minuten spelen echter totaal niet naar uit, Zuidwolde had op dat moment namelijk nog een 3-1 voorsprong. De Ter Apelers rechten echter de rug en zagen Jasper Jalving in blessuretijd de winnende 3-4 scoren. 

Gunstige tegenstander
FC Ter Apel ’96 wist al voor het spelen van deze wedstrijd dat het verplicht zou zijn tot het spelen van nacompetitie. Doordat de concurrenten CEC en Musselkanaal tegen elkaar moesten spelen was de maximale winst welke behaald kon worden op de ranglijst slechts één plek. Door zelf de wedstrijd tegen Zuidwolde te winnen zouden de Ter Apelers wel een ‘gunstiger’ tegenstander gaan ontmoeten in de nacompetitie, althans op basis van de ranglijst in de vierde klasse.

Brancard
Zuidwolde begon goed aan de wedstrijd en kreeg al na vier minuten spelen een goede mogelijkheid. Marcel Linthorst zag zijn hard ingeschoten inzet echter gekeerd worden door Ter Apel-doelman De Jonge. Ook FC Ter Apel ’96 kreeg een goede mogelijkheid alleen wist Jeroen Schoonbeek Zuidwolde-doelman Jarno Bruins Slot niet te passeren. Na zo’n 20 minuten spelen lag het spel enkele minuten stil nadat Ter Apeler Stephan de Groot door een Zuidwoldiger tackle zijn knie verdraaide. Met veel pijn werd De Groot uiteindelijk met een brancard van het veld vervoerd. Kort na hervatting van de wedstrijd kwam FC Ter Apel ’96 op voorsprong. Opnieuw werd Jeroen Schoonbeek vrijgespeeld voor doelman Bruins Slot en ditmaal schoot hij onberispelijk binnen: 0-1. Zuidwolde was het hierna even helemaal kwijt en wist niet heel gevaarlijk te worden. Toch gingen de Zuidwoldigers bijna met een voorsprong de rust in. Op slag van rust werd een voorzet van Linthorst door Frans Capellen binnen geschoten (1-1) en bijna een minuut later deed een soortgelijk situatie zich voor. Echter ditmaal werd de voorzet van Capellen door Bouman, onder druk van Marcel Mulder, net naast het doel geschoten.

Wedstrijd lijkt beslist
Kort na de rust kreeg Schoonbeek direct een mogelijkheid om FC Ter Apel ’96 weer op voorsprong te schieten, echter zijn inzet was te zwak. Hierna was het vooral Zuidwolde dat de kansen kreeg. Gedurende de tweede helft kregen zij zeker vijf goede mogelijkheden om te scoren maar telkens werd het doel gemist of was De Jonge een sta-in-de-weg. In de 64e minuut kwam Zuidwolde dan toch op een verdiende voorsprong. Linthorst passeerde op de 16 meter lijn twee verdedigers en krulde de bal via een hand van de Jonge en de binnenkant van de paal in de verre hoek. Slechts een paar minuten laten leek de wedstrijd beslist. Het derde Zuidwoldiger doelpunt kwam op een soortgelijke manier als het eerste tot stand. Linthorst kon vanaf links eenvoudig de achterlijn halen en legde de pal hard terug. Bij de tweede paal kon de zojuist ingeval Mesfin Been de bal binnenschieten.

Ontlading groot
Gezien de stand en het spelbeeld leek de wedstrijd beslist en besloot FC Ter Apel ’96-trainer Henry Goeree om de licht aangeslagen Ron Kuper en de op scherp staande Jordy Veninga te vervangen. Zuidwolde wisselde ook om afscheid te kunnen nemen van twee spelers en paste hierdoor ook hun spelsysteem aan. FC Ter Apel ’96 kreeg hierdoor meer ruimte en vanaf de 80e minuut werd hiervan optimaal geprofiteerd. In deze minuut wist Jeroen Schoonbeek zijn tweede doelpunt van de middag te maken. In de 85e minuut was het vervolgens Roel Uil die met zijn zwakke linkerbeen zeer beheerst binnenschoot en hiermee een gelijke stand op het scorebord zette: 3-3. De Ter Apelers roken bloed en zetten volhardend door. Toen Jasper Jalving in de blessuretijd een harde kopbal goed gekeerd zag worden door Bruins Slot leken zij echter genoegen te moeten nemen met een punt, maar enkele momenten laten was het opnieuw Jalving die vrijstaand voor het doel middels een voorzet kon worden bereikt. Zonder twijfel schoot Jalving ditmaal raak via de onderkant van de lat: 3-4. De ontlading op het moment toen er een minuut later werd afgefloten was groot aan de Ter Apel-zijde.

Goed gevoel
Door deze overwinning zijn de Ter Apelers nog een plekje gestegen op de ranglijst en kunnen zij zich met een goed gevoel voorbereiden op de nacompetitie waarin klasse behoud in de derde klasse kan worden gerealiseerd. Hierin zal de tegenstander komen uit de tweedstrijd tussen vierde klassers Nieuw-Roden en Sweel. 

Ofichem

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Musselkanaal pakt punt in extremis

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd stond Musselkanaal nog met 2-0 achter ...

Verdiende overwinning voor SC Stadskanaal tegen Valthermond

Na de overwinning van afgelopen dinsdag op derdeklasser CEC, mocht Valthermond aantreden tegen een ...

Borger via ‘plan B’ naar bekerwinst op FC Assen

Na een zwakke eerste helft moest Borger uit een ander vaatje tappen om tot ...