René Nijgh: “Angelo Cijntje”

Vorige week vrijdagavond was daar het afscheid. Althans afscheid van het topvoetbal. Angelo Cijntje gaat een niveautje lager spelen. Aan ‘zijn’ Langeleegte.

De nieuwe trainer van ACV, Fred de Boer, vindt dat ieder selectielid van ACV drie keer per week dient te trainen. Angelo runt een succesvolle sportschool in Veendam en kan vanwege de drukte niet aan die eis voldoen. Zelfs een ludieke Facebook-actie van een stel ACV-supporters kan Fred niet op andere gedachten brengen.

Angelo had nog wel een jaar op topniveau mee willen doen, maar gentleman als hij is, gooit hij niet met modder. Angelo respecteert het besluit en kiest voor een avontuur dichterbij huis. In Veendam zullen ze verguld zijn met de komst van Angelo. In Veendam en omstreken is de oersterke rechtsback immers een icoon. De absolute verpersoonlijking van ‘Veenkoloniaals’ voetbal: “Niet lullen, maar poetsen!”

Een indrukwekkende carrière heeft Angelo gehad. Via Heerenveen en een Fins avontuur belandde Angelo in Veendam. Van 2002 tot 2013 denderde Angelo langs de lijn aan De Langeleegte. Hij werd een cultheld, op handen gedragen. Het faillissement van Veendam raakte Angelo diep. Nooit meer die rushes langs de lijn in het door hem zo geliefde geel-zwart.

Angelo verkaste naar buurman FC Groningen. In de laatst thuiswedstrijd gunde trainer Van de Looi Angelo zelfs zijn debuut in de eredivisie. Het avontuur in Groningen duurde slechts een jaar. Angelo trok naar Assen en ging spelen voor ACV. Ook daar werd Angelo in de armen gesloten.

Nu komt er een einde aan Angelo’s carrière op topniveau. Angelo gaat zijn laatste kunstje vertonen bij de amateurs van Veendam 1894. Het is kenmerkend voor Angelo. En wat mij betreft sluit Angelo af op de plek waar het hoort. Want Angelo Cijntje is Veendam. Angelo zal voor altijd onlosmakelijk verbonden zijn aan SCVeendam.

Angelo, bedankt voor alle mooie voetbaljaren. Ik heb enorm van je genoten. Je passie en gedrevenheid zijn uniek. Het heeft je een prachtige carrière opgeleverd waar je ontzettend trots op kan zijn. Ik wens je heel veel plezier bij Veendam 1894 en wens jou en je gezin alle goeds voor de toekomst.

René Nijgh...
René Nijgh…
  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

René Nijgh: “De slapende reus”

Zoals iedereen wel weet loopt SC Stadskanaal als een rode draad door mijn leven. ...

Arie Weits: “De ALV”

Vanuit de redactie van de FC Kanaalstreek kwam het verzoek of ik mijn licht ...

Arie Weits: “Ik heb mijn twijfels”

Kunstgras is het toverwoord in de Nederlandse voetballerij. Goedkoop in onderhoud, je kunt altijd ...