Nieuw Buinen derde op Lucky Star Cup

n-mAan dee Lucky Star Cup in Oude Pekela deden twee ploegen uit de Kanaalstreek mee: Nieuw Buinen en Musselkanaal. Het toernooi, dat werd georganiseerd door Noordster, werd afgewerkt in twee poules. Nieuw Buinen bereikte de troostfinale, terwijl Musselkanaal niet verder kwam dan de strijd om de vijfde plaats. Uiteindelijk wonnen beide Kanaalstreek-clubs hun laatste wedstrijd.

Afgeschoten door WVV
Nieuw Buinen ging in de openingswedstrijd onderuit tegen WVV, wat geen schande is. Goed en wel begonnen keken de oranjehemden al tegen een dubbele achterstand, door twee benutte strafschoppen. Door een derde treffer van de Winschoters, op naam van Danny Blauw leek Nieuw Buinen afgeschoten te worden, maar Nick Berends en Roy Hooiveld gaven de score een prettiger aanzien. Koen Hateboer had er een remise van kunnen maken, maar hij miste vanaf de strafschopstip.

Knap herstel
In de resterende wedstrijden liet Nieuw Buinen zich van haar goede kant zien: tegen het organiserende Noordster werd met 3-0 gewonnen, onder meer door doelpunten van Thijs en Koen Hateboer. De afsluitende wedstrijd, om de derde plaats, werd tweedeklasser ZNC zelfs met 4-0 aan de kant gezet. Ook nu was Koen Hateboer (twee keer) trefzeker. De andere treffers werden gemaakt door Nick Berends en Arnoud Bentum.

Musselkanaal vijfde
Ook Musselkanaal kende veel moeite in de openingswedstrijd van het toernooi. ZNC zette de groenhemden met 1-5 opzij in een wedstrijd waarin Jordy Oost de eer redde. De tweede wedstrijd, tegen eersteklasser Rolder Boys, ging vervolgens met het kleinst mogelijke verschil verloren, waardoor een strijd om de vijfde plaats tegen Noordster wachtte. Deze wedstrijd werd gewonnen door de ploeg van Bernd van Bolhuis: twee keer was het Kevin Oosting die scoorde in de 2-1 gewonnen slotwedstrijd.

Eindstand Lucky Star Cup 2016:
1 – WVV

2 – Rolder Boys
3 – Nieuw Buinen
4 – ZNC
5 – Musselkanaal
6 – Noordster

nb-msk

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nuttige oefenwedstrijd voor Gieterveen

Waar Gieterveen het voor de competitie nog opnam tegen het eerste elftal van Nieuw ...

Titan wint ruim van Wijster

Titan won eenvoudig van Wijster en is op weg naar de nacompetitie.