Valthermond na de thee ten onder

logo_valthermondNadat de eerste bekerwedstrijd tegen Drenthina drie punten opleverde voor Valthermond, stond afgelopen dinsdag op sportpark De Planeet de uitwedstrijd tegen Klazienaveen op het programma. De eerste helft verliep voortvarend voor de blauw-witten, maar de tweede helft eindigde in een deceptie. 

Baltovenaar Gennissen
In de eerste helft was Valthermond de bovenliggende partij en kwam het dan ook verdiend op een 0-1 voorsprong. Goed druk zetten van Alwin Braakman leidde tot balverlies in de verdediging van Klazienaveen. De bal kwam voor de voeten van Theo Gennissen, waarna de baltovenaar met een splijtende pass Jens Bulle alleen voor de keeper zette. De jongeling rondde koelbloedig af. 
Kort voor rust verdubbelde Valthermond de score. Een lange bal van doelman Timmer belandde bij Jesper de Graaf. De linkspoot passeerde zijn directe tegenstander en gaf de bal perfect voor op Demy te Velde, voor wie het een koud kunstje was om de bal met het hoofd tegen de touwen te werken: 0-2.

Strafschopclaim
De eerste twintig minuten na rust verliepen rustig. Beide ploegen werden niet echt gevaarlijk, op Alwin Braakman na. De middenvelder kwam door over links en dribbelde de zestien van de thuisploeg in. Braakman leek zijn tegenstander te verschalken maar werd onderuit gehaald. Iedereen zag dat het een penalty was behalve de, verder prima leidende, arbiter.

Voorsprong weg
Kort hierna kreeg Klazienaveen een corner. De bal werd hard richting de eerste paal gedraaid, waarna de spits van de oranje-zwarten de bal onhoudbaar in de rechterbovenhoek knikte. Kort hierna viel ook de gelijkmaker. Slecht verdedigingswerk gaf de rechtsbuiten van Klazienaveen vrij baan. Tom Meijers probeerde zijn voorzet weg te werken, maar schoot hem daarentegen ongelukkig in eigen doel.

Geen vertrouwen
Na de gelijkmaker leek het vertrouwen bij de Mondkers weg te ebben. Er werd slecht verdedigd en daar maakte Klazienaveen optimaal gebruik van. Binnen no-time zetten zij een 4-2 voorsprong op het scorebord. Ondanks dat het hier naar buitenspel rook mag dat niet als excuus worden gezien. 
Voor Valthermond rest niks anders dan lering te trekken uit deze nederlaag. De wedstrijd komende zondag thuis tegen SVBO is de laatste oefening voordat de competitie definitief van start gaat.

Zandstra

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer verliest kansloos van Protos

Het zal in de laatste drie wedstrijden nog penibel worden voor Alteveer, na de ...

Koploper HOC hard onderuit in Emmen

HOC beleefde gistermiddag in Emmen een vervelende start van de tweede competitiehelft. Op bezoek ...

SPW herpakt zich na drie nederlagen

SPW heeft na drie nederlagen eindelijk weer de volle winst gepakt. In eigen huis ...