Nieuw-Buinen bekert verder na winst op ZNC

Nieuw BuinenNieuw-Buinen heeft door een overwinning op ZNC de volgende bekerronde bereikt. Gemakkelijk ging dit echter niet, hetgeen de oranjehemden vooral aan zichzelf te danken hadden. De drie tegendoelpunten van de thuisploeg werden namelijk makkelijk weggegeven, maar door er zelf vier te maken werden toch de drie punten meegenomen.

Erg slordig
Nieuw-Buinen begon erg slordig op het bijveld in Zuidbroek. Veel foute passes, onnauwkeurigheden en slordigheden resulteerden al na zes minuten in een tegendoelpunt. Jeroen Huizinga maakte dankbaar gebruik van defensief geklungel en zette de thuisploeg op 1-0. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Nieuw-Buinen steeds beter in het spel en was het Roy Hooiveld, vandaag spelend in de spits, die de gelijkmaker wist te scoren. Even later had Arnoud Bentum de 1-2 op de schoen, maar op aangeven van Robert Tieks vergat hij te scoren. Toch kwamen de gasten voor rust nog wel op voorsprong via Nick Berends. Hij werd over het hoofd gezien door de verdediging, omspeelde de keeper en tikte de bal in het doel: 1-2.

Twee keer Hooiveld
Nieuw-Buinen begon sterker aan de tweede helft en na een uur spelen was het Roy Hooiveld die met zijn tweede van de middag de marge op twee bracht. Tien minuten was ook Arnoud Bentum trefzeker. Na mistasten van de keeper en verdediging joeg hij de 1-4 tegen de touwen. Hiermee leek de wedstrijd beslist, maar ZNC dacht hier anders over. Door een gebrek aan concentratie en opnieuw onnodige fouten kwamen zij via Emiel Staal en Jeroen Huizinga nog terug tot 3-4. Verder dan dit liet Nieuw-Buinen het niet komen en was de volgende bekerronde een feit.