Zware dobber voor Gasselternijveen tegen GKC

g-gkcMet de wedstrijd tussen Gasselternijveen en GKC staat er in de eerste speelronde van de nieuwe competitie direct een echte burenruzie op het programma in de vijfde klasse E. De Nieveensters zullen een vliegende start willen maken in de jacht op eerherstel nadat het vorige seizoen tegenviel. De buren uit Gasselte beginnen aan hun eerste volledige seizoen onder leiding van Emiel Jansen, die naar eigen zeggen over een voetballende ploeg beschikt: “Ik denk dat wij er qua selectie op dit moment beter voorstaan dan Gasselternijveen.”

Gasselter kwaliteit
Jansen, die een uitgebreid verleden heeft op sportpark ‘De Hunze’, denkt dat Gasselternijveen dit ook ziet en dat de roodhemden zullen proberen het tekort aan kwaliteit te compenseren met inzet: “Nieveen moet het tegen ons hebben van hun mentaliteit en vechtlust. Hierdoor zal het voor ons geen makkelijke middag worden.” Maar of de gastheren het echt van hun mentaliteit moeten hebben, dat is de vraag. Aanvoerder Jörgen Nieboer is duidelijk in zijn mening: “Wij missen spelers vanwege redenen waarvoor ik nooit een derby zou laten lopen!”

Nieveenster mentaliteit
En dus deed de ervaren pion uit het team van Roeland Deuring de afgelopen periode verwoede pogingen om zijn teamgenoten de juiste derby-mentaliteit bij te brengen: “We hebben de afgelopen periode scherp getraind, dus op dat gebied lijkt het wel weer goed.” Volgens Nieboer kan Gasselternijveen de punten alleen in eigen huis houden wanneer de teamgeest juist is en er hard gewerkt wordt: “We hebben een jong én nieuw team, dus ik vrees dat het lastig gaat worden voor ons. Dat is wel zuur, want traditioneel zijn wij het aan onze stand verplicht om van GKC te winnen.”

Koffiedik kijken
Dat sluit aan bij de voorspellingen van de deelnemers aan ‘Koffiedik Kijken’, want slechts 30% van de deelnemers ziet Gasselternijveen winnen. Volgens Jansen is dat ook het resultaat waar hij voor gaat: “Alleen de winst telt voor mij! Met minder ben ik op voorhand niet tevreden. Maar dat moet lukken, want mijn spelers zijn erg gebrand op winnen van Gasselternijveen.” 
AJN MMS

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Anne Sybesma: “Alleen als collectief is SJS sterk”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Jos Smidt: “Titan is klaar voor promotie naar de 3e klasse!”

Titan speelt tegen Read Swart om promotie naar de 3e klasse, Jos Smidt vindt ...

Nick Oosting beleeft moeizaam eerste seizoen bij SJS

SJS boekte afgelopen zaterdag pas haar tweede overwinning van het seizoen. En deze zege ...