Bloedeloze remise voor Westerwolde

westerwoldeIn een behoorlijk aantrekkelijk en uiterst sportief duel speelde Westerwolde op sportpark De Barlage in Vlagtwedde gelijk tegen Engelbert. De eindstand was bij het beginsignaal van scheidsrechter Hut uit Winschoten al bereikt. Werd er door beide ploegen in dit treffen niet gescoord, spannend bleef het tot de laatste minuut. De ploeg die in de loop van de wedstrijd zou gaan scoren, zou ook zo maar de winnaar van het duel kunnen zijn. Dat het 0-0 bleef was zeer zeker ook de verdienste van invaller-doelman Johan Kruize van Westerwolde.

Tegen de lat
In de eerste helft was Westerwolde de bovenliggende partij. Veel aanvallen golfden richting het doel van Engelbert, maar zoals vaker de laatste tijd was de afronding hiervan niet zorgvuldig genoeg. Ballen als voorzet bedoeld verdwenen achter de achterlijn of het venijn ontbrak om het redelijk vlotte combinatiespel in een treffer om te zetten. Hoogtepunt in de eerste helft was het schot uit een vrije trap van Martin Boer op de lat. Ook Engelbert bleef gevaarlijk, maar de aanvallen van de gasten werden door de verdediging van Westerwolde op bekwame wijze geneutraliseerd.

Gemiste kansen
Marko Boskers zag een geplaatst schot net voor het doel van Engelbert langs gaan en vlak voor rust had Harmen Huls de kans de score voor Westerwolde te openen, maar de moeilijk bespeelbare bal werd door hem op een haar na gemist. Met de bekende brilstand vertrokken spelers en begeleiding dan ook naar de thee.

Katachtige Kruize
In de tweede helft groeide Engelbert in de wedstrijd. Hoewel de kansverhouding ongeveer gelijk bleef, hadden de bezoekers de betere mogelijkheden. Met onder andere ook een bal op de lat en een katachtige redding van Johan Kruize kwam Westerwolde goed weg. Kruize verving de vorige week aan zijn pols geblesseerd geraakte doelman Henk Hebers op meer dan uitstekende wijze. Ook invaller Jeremy Hekman van Westerwolde, die samen met Bartel Geleijnse op de bank begon, had nog een goede doelkans, maar wist deze eveneens niet te verzilveren. Hierdoor eindigde het treffen zoals het begon: 0-0.