Musselkanaal en Weerdinge nemen genoegen met gelijkspel

Musselkanaal speelde op bezoek bij Weerdinge met 2-2 gelijk.

Musselkanaal behaalde zondag een 2-2 gelijkspel in en tegen Weerdinge. De gasten waren in de eerste helft de bovenliggende ploeg en namen terecht een 2-0 voorsprong. De thuisclub tapte na de thee uit een ander vaatje en kwam terecht op 2-2. Hoewel beide teams nadien nog wat mogelijkheden kregen bleef de stand 2-2. Beide ploegen hadden vrede met het behaalde punt.

Op sportpark de Luwte wilde Weerdinge zich middels een overwinning op Musselkanaal al veilig spelen. De gasten hebben echter ook nog een aantal punten nodig om niet rechtstreeks te degraderen of nacompetitie te hoeven spelen. Wat dat betreft deed Musselkanaal goede zaken in de eerste helft.

Doelpuntenmachine Kayser

Na negentien minuten namen de gasten een voorsprong door niemand anders dan Rolf Kayser. Deze werd fraai aangespeeld door Aron Berends en uiterst koelbloedig schoot Kayser beheerst raak langs de kansloze doelman Sjoerd Wolters. Nog geen minuut later was het ook alweer bijna gelijk toen Aaron Brinks door de gasten verdediging soleerde, incluis keeper Noah Sahetapy, maar tot afgrijzen van Weerdinge de bal niet in het lege doel kreeg. Na een half uur een geweldige redding van Sahetapy met de voeten op een inzet van Patrick Lassche. Musselkanaal kreeg ook wel wat kansen maar het moest tot vier minuten voor de pauze wachten op een grote kans. Robin Gerlach stuurde met een dieptepass Berends weg. Deze ging de zestien binnen en werd neergelegd door Niels Werkman. Scheidsrechter Jan Reints floot voor een strafschop en deze keer schoot Kayser in een keer raak:  0-2.

Aanvallend Weerdinge

In de pauze hamerde trainer Woortman erop om direct weer fel te beginnen. Hij verwachte een aanvallend Weerdinge en dat was een vooruitziende blik want de thuisclub zette Musselkanaal direct onder druk. Na twee minuten had deze strijdwijze al succes. De Musselkanaal verdediging duwde een Weerdinge-aanvaller omver en wederom lag de bal op de stip. Willem van Loenen wist met dit buitenkansje wel raad en de spanning was volledig terug: 1-2. Weerdinge had nadien wel wat meer balbezit maar echt grote kansen leverde het overwicht niet op. Musselkanaal bleef vooral gevaarlijk via de rechterkant waar de snelle Berends geregeld zijn tegenstanders er uit liep maar met zijn voorzetten werd te weinig gedaan. Twintig minuten voor het einde kegelde Maurice Meyer aan de linkerkant Lassche onderuit. De vrije trap werd hoog voor het doel geslingerd en Brinks kopte de bal feilloos tegen de touwen, 2-2. Weerdinge verhoogde de druk nog meer en Musselkanaal kreeg steeds meer ruimte voorin maar deed daar te weinig mee. Weerdinge dacht de zege binnen te hebben maar wegens buitenspel werd de treffer geannuleerd. Niet veel later floot Reints voor het einde en beide ploegen konden leven met het gelijkspel.