Makkelijke middag voor EEC tegen Buinerveen

b-eVoor EEC stond tegen Buinerveen op het programma. Na de nederlaag tegen Gasselternijveen was EEC verplicht om vandaag in ieder geval een gezonde dosis strijd te leveren. Gezien de huidige stand in de competitie zou dan uiteindelijk het voetballende vermogen van EEC de doorslag moeten geven. Dit deden de vandaag in het oranje spelende Eesenaren ook. En zo won EEC vrij eenvoudig in Buinerveen. Uiteindelijk werd het 1-5.

Geen doelman, wel Van der Valle
Vooraf had het technische kader van EEC nog een grote uitdaging. Beide keepers van de selectie waren geblesseerd en konden niet spelen. Gelukkig bood aanvallende middenvelder Mark Wanders de helpende hand door plaats te nemen onder de lat. Achteraf een prima keuze. Hij keepte een puike partij. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd kon speler/coach Van der Valle weer meespelen. Ondanks het feit dat de jaartjes beginnen te tellen is hij voor de ploeg uit Ees een absolute meerwaarde. Er komt meer rust in het spel waardoor de jonge, fanatieke ploeg beter speelt en de passes die hij geeft zijn nog altijd van uitstekende kwaliteit.

Goaltjesdief
Beide ploegen begonnen toch enigszins afwachtend in de beginfase. Na tien minuten kreeg EEC steeds meer de overhand en was het wachten op de eerste treffer. Na bijna twintig minuten was het raak. Een strakke corner werd in eerste instantie door Harjo van der Valle op de lat gekopt. De terugkaatsende bal was voor goaltjesdief Bart Rietveld, die de 0-1 binnen kopte. EEC ging op zoek naar de tweede treffer. Op wat afstandsschoten na kon Buinerveen niet echt een vuist maken.

bnv-eec
Buinerveen ging in eigen huis met 1-4 onderuit tegen EEC (Foto: v.v. Buinerveen)

Prachtgoal
Na een half uur spelen werd het dan ook 0-2. Slordig balverlies aan de kant van Buinerveen zorgde ervoor dat Bart Rietveld de bal kon onderscheppen en vervolgens raak schoot. Een makkelijke middag leek in het vooruitzicht, totdat Aron van der Graaff van Buinerveen doelman Mark Wanders te ver voor de goal zag staan. Hij bedacht zich niet en schoot de bal van afstand fraai over de keeper: 1-2 en de spanning was weer terug in de wedstrijd. EEC ging weer ten aanval om zo snel mogelijk de voorsprong weer uit te breiden naar twee doelpunten verschil. EEC kwam een paar keer gevaarlijk voor het doel maar het ontbrak aan de afronding.

Tegendraads
EEC begon wat nonchalant aan de tweede helft. Het eerste kwartier viel er weinig te beleven. Na een dik uur spelen viel daar dan toch de derde goal van EEC. Jan-Peter Hogenboom slingerde de bal voor de goal en Harjo van der Valle wist hem tegendraads in te koppen waardoor de keeper op het verkeerde been stond: 1-3. Buinerveen probeerde het nog wel, maar kansen kreeg het niet. Wel werd het nog gevaarlijk uit een vrije bal die over werd geschoten.

In het slot
Een kwartier voor het einde van de wedstrijd werd het 1-4. Het was wederom middenvelder Jan-Peter Hogenboom die een prima voorzet gaf en dit keer was het invaller Tim Brinkman die zijn hoofd er tegenaan zette. Twee minuten voor tijd was het Remco Huizing die de vijfde treffer liet aantekenen nadat zijn broertje was opgestoomd over de rechterkant en hem bediende.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS doet uitstekende zaken tegen Vitesse ’63

SJS heeft afgelopen zaterdag meer dan uitstekende zaken gedaan. De traditioneel moeilijke tegenstander, Vitesse ...

Musselkanaal komt niet in de problemen tegen HOC

Musselkanaal is ook volgend seizoen weer te bewonderen in de derde klasse. Nadat de ...

Alteveer op karakter langs Heiligerlee

Alteveer heeft zondagmiddag laten zien over karakter te beschikken. Na een 0-2 achterstand tegen ...