Veelerveen en Westerwolde spelen gelijk in ALS-wedstrijd

WesterwoldeBinnen de voetbalvereniging Veelerveen wordt op dit moment niet alleen veel over de spierziekte ALS gesproken, er wordt ook gehandeld om een bijdrage te leveren deze ziekte met financiële middelen te bestrijden. De beker- en inhaaldag in de reguliere competitie werd aangegrepen een oefenwedstrijd tegen buurtgenoot Westerwolde te plannen en te spelen om op deze manier geld in te zamelen.

Zondagmiddag bestreden beide ploegen elkaar dan ook op het sportpark in Veelerveen. Het werd een leuke wedstrijd met een terechte uitslag. Hoewel Veelerveen twee keer op voorsprong kwam, wist Westerwolde ook twee keer langszij te komen en werd het uiteindelijk dus 2-2. En daar kon iedereen in en buiten Veelerveen mee leven.

Nagenoeg ongehinderd
Onder herfstachtige omstandigheden werd er om twee uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Bart Pleiter uit Groningen. Gedurende de gehele eerste helft golfde het spel op en neer en kwamen beide teams tot goed en soms snel aanvalsspel. Halverwege de eerste 45 minuten kwam Veelerveen uit een corner op voorsprong. Nagenoeg ongehinderd kon Aron Ammersken de bal achter doelman Otto van Westerwolde koppen. Westerwolde kreeg nog wel een paar kleine kansen, maar het lukte het team niet de doelman van Veelerveen het nakijken te geven.

Gedecideerd
In de tweede helft een sterker Westerwolde. Menig kans werd er gecreëerd, maar het ontbrak de mannen van Loek Swarts vaak aan de nodige nauwkeurigheid in de afronding. Toch kwam de ploeg uit Vlagtwedde vrij snel in de tweede helft wel op gelijke hoogte. Aanvoerder Arjen Heidekamp kopte de bal in. Deze leek eerst nog gekeerd te worden, maar scheidsrechter Pleiter wees gedecideerd naar de middenstip. De bal was blijkbaar de doellijn wel gepasseerd.

dscn9970
Veelerveen en Westerwolde speelden vriendschappelijk om geld in te zamelen in de strijd tegen ALS…

Gedragen door de wind
Uit één van de spaarzame counters doelpuntte Veelerveen daarna voor de tweede keer. Een mooi en hard afstandsschot van Sven Ammersken was de doelman van Westerwolde te machtig. Toch kreeg Westerwolde loon naar werken. Een misschien als voorzet bedoelde bal van Kevin van der Laan ging, al dan niet gedragen door de harde wind, over iedereen en alles heen en verdween achter de goalie van Veelerveen. Niet lang daarna blies de arbiter van dienst voor de laatste keer deze middag en konden beide teams dus met een naar tevredenheid stemmende uitslag naar de kleedkamer.

Mooi resultaat
Hoewel de exacte opbrengst van deze wedstrijd nog niet bekend is, werd er op voorhand kenbaar gemaakt dat het eindbedrag de € 1.000,- wel eens zou kunnen passeren. En dat is voor een wedstrijd als deze in het amateurvoetbal een mooi resultaat. Het bestuur, de voetballers en begeleiding en overige medewerkers binnen Veelerveen verdienen dan ook een groot compliment voor het organiseren van een dergelijke wedstrijd. Een hoewel de uitslag het verloop van de wedstrijd goed weergaf, is het minstens zo belangrijk te constateren dat een ieder aanwezig in Veelerveen op deze manier een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het kunnen bestrijden van de gevreesde spierziekte ALS.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website