Nieuw-Buinen en koploper Achilles 1894 in balans

Nieuw BuinenNieuw Buinen heeft het gat van zeven punten met koploper Achilles 1894 niet kunnen verkleinen. De topper in 1F werd op zaterdagavond al gespeeld op sportpark Buunerdrome, onder het toeziend oog van 500 belangstellenden . Na een 0-2 achterstand kwamen de oranjehemden terug tot 2-2, een stand die al bij rust was bereikt. 

Slecht verdedigen
De lijstaanvoerder Achilles 1894 had vanavond het meeste balbezit, waar Nieuw Buinen afwachtte en speelde op de counter. De Assenaren profiteerden na 26 minuten van slecht verdedigen bij de thuisploeg, waarna Stan Haanstra simpel de 1-0 binnen kon schieten. Vlak daarna verdubbelde Achilles de score vanaf de stip, nadat Gerry Snip een overtreding maakte op Chris van Houten. Mathijs Hensens ontfermde zich over deze buitenkans en schoot raak: 0-2.

Nieuw-Buinen profiteert
De gasten waren vervolgens niet helemaal bij de les en Nieuw-Buinen kon hiervan profiteren. De goed spelende Samad Faraouni zette Roy Hooiveld aan het werk, die op zijn beurt Arnoud Bentum bereikte. De snelle aanvaller tikte simpel de aansluitingstreffer binnen: 1-2. Diezelfde Bentum had daarna de gelijkmaker op de schoen, maar hij werd afgestopt ten koste van een corner. Deze werd door Wessel Koomans in eerste instantie op de lat geschoten, maar in de rebound kopte Robert Hamming alsnog raak: 2-2.

Punt bijschrijven
In de tweede helft was Achilles de bovenliggende partij, maar toonden de gastheren zich gevaarlijker. De kansen die zij kregen werden echter niet benut en ook de bezoekers leken wel te kunnen leven met een punt. Zo konden beide ploegen een punt bijschrijven en blijft het gat tussen beide zodoende zeven punten.

banner_nieboer

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Titan doet uitstekende zaken bij EHS ’85

Titan heeft zondag uitstekende zaken gedaan op bezoek bij EHS '85. Zelf wonnen de ...

NWVV met ruime cijfers langs Blokzijl

NWVV kende een makkelijke middag tegen Blokzijl en won met ruime cijfers.