De Treffer ’16 in extremis naast Gasselternijveen

gnv-trefferHet kelderduel tussen Gasselternijveen en De Treffer ’16 heeft geen winnaar opgeleverd. Gezien het beeld van de wedstrijd  was de 1-1 een logische uitslag, al dacht Nieveen de drie punten in de knip te hebben. In de 93e minuut van de wedstrijd bracht Martin van der Laan zijn ploeg echter nog langszij, waardoor beide elftallen genoegen moesten nemen met een punt.  

Rommelige wedstrijd
Met respectievelijk zes en drie punten uit twaalf wedstrijden kon met recht van een kelderduel gesproken worden. Tevens bood het beide teams een mooie kans om weer eens een wedstrijd te winnen. Toch leken beide teams daar niet helemaal van bewust, want wie een stevige en spannende kraker had verwacht kwam bedrogen uit. Beide elftallen bakten er voor rust niet veel van en hadden de grootse moeite om de bal lang in de ploeg te houden. In deze rommelige wedstrijd waren de kansen spaarzaam, maar als ze kwamen dan waren het ook meteen hele grote kansen.

Bitter weinig
Halverwege de eerste helft had De Treffer-aanvoerder Jonnie Windt zijn elftal dan ook op voorsprong moeten zetten. Windt dook alleen op voor doelman Rolf Bies, maar die wist knap met de voet redding te brengen. De Treffer drong in die eerste helft ook het meest aan en kreeg in de persoon van Van der Laan nog een aardige schietkans. Deze zeilde enkele centimeters over de deklat. De jonge thuisploeg van trainer Roeland Deuring kon daar bitter weinig tegenover stellen en speelde zeer onrustig in de eerste helft.

Katachtige reflex
Na rust kwam Nieveen iets beter voor de dag al waren de kansen ook in de tweede helft op één hand te tellen. Arne Jan Rozema was bijna uit het niets dichtbij de openingstreffer, maar doelman Bies pareerde het geweldige schot met een knappe reflex. Ook Nieveen werd van afstand gevaarlijk in de persoon van Thom Weggemans. De aanvaller haalde uit met zijn linker, maar zag dat doelman Patrick Hingstman met een katachtige reflex zijn elftal voor een achterstand behoedde.  

Strafschopstip
Het was niet onlogisch om te denken dat het 0-0 zou blijven gezien de weinige kansen die er gecreëerd werden. Dat er dan een doelpunt uit een standaardsituatie aan te pas moest komen om de wedstrijd open te breken zei dan ook wel voldoende. Weggemans werd onreglementair tegen de grond gewerkt binnen de beruchte lijnen en een strafschop was het logische gevolg. Rick Bokhorst bleef koel en schoof de bal rustig binnen vanaf de stip: 1-0.

Binnenkant paal
De Treffer moest nu wat proberen te forceren en was via Windt dichtbij de gelijkmaker. De spits had het fortuin niet mee, want zijn inzet belandde via de binnenkant van de paal weer binnen de lijnen. De tegenaanval die hierop volgde had de thuisploeg een tweede goal moeten brengen, maar Thomas Verschoor kon doelman Hingstman van dichtbij niet verschalken.

Heel zuur
Dat het venijn hem daadwerkelijk in de staart zat, dat bleek de blessuretijd wel uit te wijzen. Waar iedereen rekening hield met een 1-0 eindstand, dacht Van der Laan daar anders over. De aanvaller zette goed door, kreeg de bal mee in de kluts en wist doelman Bies in de 93e minuut te passeren.  Euforie voor De Treffer volgde, terwijl de druiven voor Gasselternijveen wel heel zuur waren. Desondanks gaf het gelijkspel goed de verhoudingen weer en was een overwinning voor één van beiden ook teveel van het goede geweest.

gnv-tref

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nederlaag kost Borger het kampioenschap

Borger heeft in de afgelopen week haar kansen op de titel in de vierde klasse ...

Buinen in eigen huis onderuit tegen EHS ’85

Buinen moest zijn meerdere erkennen in EHS '85. De ploeg uit Emmerschans deed daarmee ...

Gasselternijveen wint van Sellingen en pikt weer aan

Na een teleurstellend en onnodig verlies afgelopen week tegen BNC, stond de wedstrijd tegen ...