Nieuw Buinen slaat Emmen van zich af

Nieuw BuinenDoor een minimale, maar zeer belangrijke overwinning op v.v. Emmen gaat Nieuw-Buinen als nummer drie in 1F aan het kerstdiner. Arnoud Bentum was deze druilerige zaterdagavond de gevierde man: hij scoorde na een kleine 20 minuten de winnende goal. Met zeven punten achterstand op koploper Achilles 1894 is er na de winterstop dus nog vanalles mogelijk voor de ploeg van scheidend trainer Geert Oosterloo.

Nieuw-Buinen in trek
Oosterloo gaf in de week voorafgaand aan de topper tegen Emmen aan te vertrekken bij de oranjehemden. Drukke werkzaamheden liggen hieraan ten grondslag en dus moet het bestuur van de eerste-klasser op zoek naar een nieuwe trainer. Gezien de vele sollicitaties en de aanwezige trainers op de tribune krijgen zij het hier nog behoorlijk druk mee. Nieuw-Buinen is in trek, zoveel is duidelijk.

Omschakeling gevaarlijk
Bij Nieuw-Buinen waren Koen Hateboer (hamstring) en Roan Poelstra (knie) deze avond afwezig vanwege blessures. Zij werden vervangen door Wessel Koomans en Roy Hooiveld. Het balbezit was vanavond voor Emmen, maar in de omschakeling was de thuisploeg erg gevaarlijk. Dit gold met name voor Arnoud Bentum, die veel ruime kreeg door het harde werken van Hooiveld. Na bijna een kwartier had Bentum de openingstreffer op de schoen, maar keeper Falke bracht uitstekend redding.

Knappe steekpass
De volgende goede kans was voor de Emmenaren, die keeper Robert Smit met een uiterste krachtsinspanning de bal verwerkte tot hoekschop. Het duel tussen beide subtoppers golfde op en neer en het was Nieuw-Buinen dat als eerst tot scoren kwam. In de 19e minuut werd Bentum met een knappe steekpass weggestuurd en schoof de bal langs Falke: 1-0. Behalve een noodgedwongen wissel, Robert Tieks verving de geblesseerde Frank Schijff, gebeurde er in de eerste helft niets noemenswaardigs meer.

Goal afgekeurd
Na de rust zette Emmen aan voor de gelijkmaker en was scheidsrechter Weghorst genoodzaakt een aantal gele kaarten uit te delen. Na een uur spelen leken de bezoekers op gelijke hoogte te komen via een eigen doelpunt van Saglam, ware het niet dat de leidsman deze goal afkeurde vanwege buitenspel. Emmen liet in woord en gebaar merken het hier niet mee eens te zijn, maar dit veranderde niets aan de voorsprong voor Nieuw-Buinen.

Rakelings naast
Richting het einde werden de oranjehemden meer en meer terug geduwd en was er van goed voetbal geen sprake meer. Emmen was erg gevaarlijk en raakte zelfs via de mee naar voren gekomen keeper de paal. Hierop volgend was Robert Hamming dichtbij de 2-0, maar zijn inzet van grote afstand ging rakelings naast.  Zo bleef de stand ongewijzigd en bleven de drie punten op sportpark Buunerdrome.