Protos Weering: Brian de Jonge hoopt op finale met Nieuw-Buinen

PWZHet was voor velen waarschijnlijk geen grote verrassing: Nieuw-Buinen door naar de kwartfinale tijdens het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. De eersteklasser, in 2015 nog finalist, eindigde met tien punten als eerste in Emmer-Compascuum. Vanavond spelen de oranjehemden in ‘De Mondenhal’ te Nieuw-Weerdinge, in een prachtige poule met onder meer Valthermond en Ter Apel ’96.

Prima zaalvoetballers
Ook voor keeper Brian de Jonge was de plaatsing voor de kwartfinale geen verrassing: “Ik rekende erop dat we deze ronde door zouden komen. Wij spelen namelijk op het veld op een hoger niveau dan de tegenstanders en daarnaast hebben we een aantal prima zaalvoetballers.” De Jonge doelt hierbij onder andere op Robert Hamming, Thijs Hateboer en Samad Faraouni: “Deze jongens voetballen wekelijks in de zaal en dit is voor ons een voordeel. Daarnaast zijn alle spelers behendig en iedereen kan een doelpunt maken”.

Veel ervaring
De doelman speelt sinds dit seizoen op sportpark ‘Buunerdrome’, waar hij Robert Smit voor zich moet dulden. Het Protos Weering toernooi is voor hem dus een mooie gelegenheid om te spelen en hij heeft inmiddels ook al veel ervaring: “Het is de tiende keer dat ik aan het toernooi meedoe. Het is een leuke bezigheid, al wordt het pas leuk na de eerste ronde. Het niveauverschil is dan minder groot en er worden minder overtredingen gemaakt.”

Extra leuk
Voor De Jonge wordt het vanavond extra leuk, want hij treft namelijk zijn oude club Ter Apel ’96. Daarnaast kruist Nieuw-Buinen ook de degens met Fit Boys, EHS ’85 en Valthermond. “Valthermond heeft volgens mij een goede ploeg, maar bij zaalvoetbal kunnen wedstrijden soms anders lopen dan vooraf verwacht”, aldus de Knoalster. De Jonge acht de kans om de halve finale te halen reëel, maar hij hoopt stiekem nog een ronde verder te komen: “Ik hoop dat we de finale halen, want die heb ik nog nooit gespeeld. Echter zal dit wel heel lastig worden, waarbij ook de loting een belangrijke factor is.”

banner_nieboer

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Robbert Zuur hoopt op ommekeer in derby tegen Alteveer

Wanneer je niet beter zou weten, zou je denken dat de derby Alteveer – ...

Marco Boskers wil Westerwolde op de rails krijgen

In het voorjaar van 2014 betekende een 0-5 overwinning van Westerwolde op Gieterveen dat ...