Protos Weering: Nieuw Buinen bereikt de finale!

Nieuw BuinenNieuw Buinen heeft het gered: aanstaande zaterdag staan de oranjehemden in de finale van Protos Weering! Na een spannende tussenronde in sporthal Angelslo eindigde de eersteklasser op doelsaldo bovenaan, in een lastige poule met onder andere hoofdklasser MSC. Na drie winstpartijen was een plek in de eindstrijd al bijna een feit, maar door een nederlaag in het laatste pouleduel werd het alsnog spannend. Uiteindelijk gaat Nieuw Buinen door op doelsaldo en doet de ploeg zaterdag mee om de titel.

Aan de bak
De ploeg van leider Gerrit Jan Spiegelaar moest gelijk aan de bak in Emmen, want de eerste wedstrijd ging tussen De Weide en Nieuw Buinen. De Buunders gaven hierin gelijk hun visitekaartje af, door met 1-2 van de club uit Hoogeveen te winnen. Sterkhouders Samad Faraouni en Robert Hamming namen hun ploeg bij de hand en scoorden beide één keer.

Dalen ruim verslagen
In de tweede wedstrijd was Dalen de tegenstander. De derdeklasser verving deze avond Staphorst, dat zich op het laatste moment had afgemeld vanwege competitieverplichtingen tijdens de eventuele finale op zaterdag. Net als in de eerste wedstrijd kwam Nieuw Buinen ook nu op een 2-0 voorsprong via Wessel Koomans en Thijs Hateboer. Zes minuten voor tijd was Frank Schijff verantwoordelijk voor de 3-0 en Samad Faraouni bepaalde met een prachtige treffer de eindstand op 4-0.

Cruciaal duel
De derde wedstrijd van de avond tegen Germanicus was voor Nieuw Buinen cruciaal. Door de andere uitslagen in de poule was winst namelijk haast voldoende om de finaleplaats veilig te stellen, terwijl de Coevordenaren bij winst ook nog kans maakten. Op dit moment waren De Weide en ‘favoriet’ MSC al uitgeschakeld.

Faraouni weer belangrijk
Ook tijdens dit duel toonde Faraouni zich weer belangrijk, door na 11 minuten de 1-0 te scoren. Gesteund door deze goal leunden de oranjehemden achterover en nam Germanicus het initiatief. Zij kwamen echter niet tot scoren en aan de andere kant schoot Nick Berends zijn ploeg op 2-0. Germanicus bracht de spanning nog wel terug in de wedstrijd, maar zag Frank Schijff in de slotminuut de eindstand op 1-3 bepalen.

Punt genoeg
In de laatste wedstrijd tegen het uitgeschakelde MSC had Nieuw Buinen aan een punt genoeg om de finale definitief veilig te stellen. Heel lang leek het er ook op dat dit ging lukken, want na een vroege 2-0 voorsprong voor MSC zette Robert Hamming met twee goals de stand op 2-2. In de absolute slotfase liet Nieuw Buinen alsnog dit punt glippen, nadat Nick Berends hands maakte en Justin Benjamins de strafschop binnen schoot: 3-2.

Door op doelsaldo
Door deze nederlaag eindigde Nieuw Buinen op negen punten, met een doelsaldo van plus zes. Zodoende had Dalen nog kans om door te gaan, maar dan moest er in de voorlaatste wedstrijd wel met zes goals verschil gewonnen worden van Germanicus. Gelukkig voor de oranjehemden kwam Dalen niet verder dan 1-4 en konden alsnog de armen in de lucht.

banner_nieboer

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS in tweede helft langs SCN

SJS boog een achterstand om en pakte belangrijke punten.

Stadskanaal blameert zich tegen hekkensluiter Gruno

Stadskanaal gaf een zeker overwinning uit handen tegen hekkensluiter Gruno.

Onstwedder Boys onder de voet gelopen

Na het knappe gelijkspel tegen Noordwolde was Onstwedder Boys zaterdagmiddag tegen Aduard niet bij ...