Borger steeds dieper in de zorgen

BorgerBorger heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door de thuiswedstrijd tegen naaste concurrent SVN’69 met 1-2 te verliezen. Na een matte eerste helft, met een 0-1 tussenstand, waren de groenhemden de bovenliggende partij in de tweede helft. Na de snelle gelijkmaker vergat Borger de kansen af te maken en kreeg het in de slotfase alsnog de deksel op de neus.

Everts valt uit
De wedstrijd tussen Borger en SVN was voor beide partijen een hele belangrijke. Het verschil vooraf aan de wedstrijd bedroeg slechts twee punten in het voordeel van de bezoekers. Een overwinning voor de thuisploeg was dan ook bittere noodzaak. Na een minuut spelen leek Borger op weg naar een grote kans en een mogelijke voorsprong. Björn Everts kon alleen richting het doel van SVN, maar werd met een zeer grove charge onderuit gehaald. Waar minimaal een gele kaart getrokken had moeten worden en misschien zelfs wel rood, daar liet scheidsrechter Scholtens het slechts bij een waarschuwing en een vrije trap.

Teveel ruimte
Borger liet het initiatief aan de bezoekers, maar gaf na vijf minuten spelen even teveel ruimte aan Ramon Oldeman. Met een droge knal liet hij doelman Edwin Haandrikman kansloos: 0-1. Het was tevens één van de spaarzame doelkansen in de eerste helft. Voor de neutrale toeschouwer viel er dan ook weinig te beleven in deze tot nu toe rommelige wedstrijd.

Andere boeg
In de tweede helft gooide Borger het over een andere boeg en gaf het vol druk op de bezoekers. Dat betekende ook meer risico, maar gaandeweg de tweede helft vorderde kreeg SVN het steeds lastiger. Na een klein kwartier spelen viel al de gelijkmaker in de persoon van Luuk Kenter. De spits werd perfect bediend door zijn collega Jeffrey Spelten, waarna Kenter de bal onberispelijk tegen de touwen schoot.

Buitenkant paal
Het momentum lag vanaf dat moment bij Borger dat steeds meer druk begon te geven en dat leverde ook een aantal grote kansen op. Kenter was heel dichtbij de 2-1, maar zag zijn inzet via de vingertoppen van de doelman en de buitenkant van de paal naast gaan. Ook invaller Albert Stevens had een geweldige kans om zijn elftal op voorsprong te schieten. De keeper van SVN lag al in een geslagen positie, maar de jongeling schoot volledig mis. Tussendoor zag SVN nog een bal van de lijn worden gehaald door doelman Haandrikman na een genomen hoekschop.

Koud kunstje
Waar Borger vergat om te scoren, daar kreeg het zelf in de laatste minuten van de wedstrijd de rekening voor gepresenteerd. Slordig balverlies leed een counter in, waarbij de uitkomende doelman Haandrikman niet meer kon ingrijpen en het een koud kunstjes was voor Dennis van der Veen om de 1-2 binnen te schuiven.

Belangrijk treffen
Een hele zure en onnodig nederlaag voor Borger dat voorlopig in de problemen blijft. Komende zaterdag wacht opnieuw een belangrijk treffen als hekkensluiter Vitesse’63 op bezoek komt. De kans lijkt echter klein dat die wedstrijd door zal gaan gezien de intredende vorst die op de loer ligt.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond pakt eerste drie punten

Valthermond kende een matige start van de competitie. Na de eerste twee competitiewedstrijden stond ...

Valthermond wint van Dedemsvaart in zeer vermakelijke wedstrijd

De toeschouwers konden genieten van een heerlijke pot voetbal en zagen Valthermond ook nog ...

Stadskanaal verliest in doelpuntenspektakel van WKE ’16

WKE en Stadskanaal maakten er zondag een doelpuntenfestijn van. De Emmenaren trokken mede door ...