SETA hekkensluiter na nederlaag in Tiendeveen

SETASETA ging afgelopen zaterdag op bezoek bij de nummer twee in 5E: v.v. Tiendeveen. Een bij voorbaat lastige opgave voor het geplaagde team van Harm Bolk en dit bleek ook tijdens de wedstrijd. In de eerste helft konden de Musselkanaalsters de schade nog beperken tot 2-1, maar na rust werd het verschil gemaakt: 5-1. Door deze nederlaag staat SETA nu op de laatste plaats, maar op basis van de eerste helft houdt men vertrouwen voor de rest van het seizoen.

Krachtsverschil klein
Hoewel de stand op de ranglijst anders doet vermoeden, was het krachtsverschil in de eerste helft niet heel groot. SETA kwam zelfs na een kwartier spelen op voorsprong, door een doelpunt van Dylan de Wit. Hier konden zij echter niet lang van genieten, doordat Tiendeveen een minuut later vanuit een hoekschop alweer op gelijke hoogte kwam door Tijmen de Vries.

Afgekeurde goal
Na een afgekeurde goal aan de kant van Tiendeveen kreeg SETA een uitgelezen kans om de gasten weer op voorsprong te zetten, maar door een goede redding van de keeper bleef de stand gelijk. Vlak voor de rust maakte de thuisploeg dan alsnog een geldige treffer. Na een voorzet vanaf de linkerkant kopte Sander Blok de 2-1 tegen de touwen.

Geen reserve-keeper
Direct na de rust besliste diezelfde Sander Blok de wedstrijd. Een lastige bal kon niet worden weggewerkt door keeper Van der Werff, waardoor Blok de 3-1 kon scoren. De SETA-keeper raakte hierbij dusdanig geblesseerd dat hij het veld moest verlaten en omdat er geen reserve-keeper aanwezig was maakte Dylan de Wit de wedstrijd vol als doelman. Er viel voor SETA nu weinig eer meer te behalen en Tiendeveen wist via Hendri Zuidema en Roy Beekelaar de stand op te voeren tot 5-1.