Valthermond doet goede zaken met nipte overwinning op ZNC

logo_valthermondValthermond kende een uitstekende zondag. Zelf wonnen de Monkers met het kleinst mogelijke verschil van ZNC en behalve FC Assen lieten alle concurrenten bovenin steekjes vallen. De manschappen van Harris Huizingh klommen hierdoor naar de derde positie op de ranglijst.

Vlammend schot
Eenvoudig ging het niet op het eigen sportpark De Meent. De thuisploeg begon weliswaar met een vlammend schot van Gydo Buurman en een tweetal corners, voor de rest was de openingsfase voor de bezoekers. Valthermond was zoekende en ZNC profiteerde. Zo had Valthermond alle geluk van de wereld dat Jeroen Dijk een voorzet van Harmen Hager op de paal kopte en dat doelman Erin Timmer attent reageerde op inzetten van diezelfde Hager.

Dirigent Braakman
Na zo’n twintig minuten spelen vond Alwin Braakman het wel genoeg. De aanvoerder, Theo Gennissen ontbrak wegens een schorsing, trok het spel naar zich toe en dirigeerde zijn ploeg, bijgestaan door A-junior Rick Jan de Vries, naar voren. Gydo Buurman zag een treffer wegens buitenspel geannuleerd worden, Demy te Velde strandde op doelman Tom van Dijk en Braakman knalde op de paal. Op slag van rust viel dan uiteindelijk de treffer. Braakman stuurde met een magnifieke pass Jens Bulle de diepte in en dienst voorzet werd door wie anders dan Edwin Drenth binnen geschoten.

Alwin Braakman speelde vandaag als aanvoerder, door afwezigheid van Theo Gennissen (Foto's: Kees Rustenhoven)
Alwin Braakman speelde vandaag als aanvoerder, door afwezigheid van Theo Gennissen (Foto’s: Kees Rustenhoven)

Onder controle
Na de thee had de thuisploeg alles redelijk onder controle al bleef het door het uitblijven van de tweede goal wel tot aan de 90e minuut spannend. Namens de gasten trof Emiel Staal met een prachtig schot nog de lat, maar verder kwam de Zuidbroek-Noordbroek Combinatie niet. Aan de andere kant verzuimde Valthermond om de gasten de nekslag te geven.

Niemand maalde
Zo slaagde Edwin Drenth erin om van binnen het doelgebied nog hoog over te knallen, zette Demy te Velde Rick Schlimback alleen voor doelman Van Dijk en werd een kopbal van Gydo Buurman door Joy van der Laan van de lijn gehaald. In de allerlaatste seconden had Buurman de score nog kunnen verdubbelen, maar ook hij zocht het doel te hoog na een voorzet van Edwin Drenth. Niemand die daar na afloop echter om maalde.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Opnieuw sneu verlies voor Gasselternijveen

Enkele dagen nadat een eigen doelpunt van Joram de Vries een 1-0 nederlaag opleverde ...

Voetballend GKC wint van strijdend Buinerveen

GKC heeft in de voorlaatste competitiewedstrijd Buinerveen met ruime cijfers opzij gezet. Na negentig ...

Alteveer stelt teleur tegen tien SVBC’ers

Vorig seizoen was Alteveer lange tijd in een hevig gevecht verwikkeld om handhaving in ...