Borger heeft aan het bezoek bij ZZVV een punt over gehouden. Daarmee kreeg het meer dan waar het recht op had, maar daar hadden de groenhemden na het laatste fluitsignaal maling aan. ZZVV kwam tot tweemaal toe op voorsprong, maar verzuimde om de wedstrijd naar zich toe te trekken door het missen van vele kansen. In de slotfase kreeg het de deksel op de neus van Borger, dat zo met een gestolen punt huiswaarts keerde.

Paars-zwart tenue
De wedstrijd begon wat later dan gepland doordat Borger niet in de zwarte uitshirts mocht aantreden. De toeschouwers keken dan ook enigszins vreemd op toen de Borger-spelers in het paars-zwarte tenue van ZZVV de grasmat opliepen.

Dotten van kansen
De jonge ploeg uit Zuidwolde stond een stuk hoger op de ranglijst dan Borger en is nog in de race voor een nacompetitieplek, terwijl Borger elk punt kan gebruiken in de strijd tegen degradatie. Het kick-and-rush voetbal moest ervoor zorgen dat de thuisploeg minder aan het voetbal toe kwam, want in de duels was Borger veelal de sterkste. De beste kansen in de eerste helft waren echter wel weggelegd voor ZZVV, dat een aantal dotten van kansen kreeg. Zo was het in de eerste minuten al dichtbij een doelpunt, maar moest het tot minuut 21 wachten op een goal. De behendige en snelle Paul Bos, die samen met zijn collega vleugelaanvaller Bram Otten een plaaggeest was voor de backs van Borger, opende de score namens ZZVV. Otten liep zijn directe tegenstander Mark Meinema eruit en gaf de bal perfect voor op Bos, die de bal bij de eerste paal binnen gleed.

Haandrikman in vorm
Borger zelf had moeite om tot kansen te komen, al was het soms wel gevaarlijk voor het doel van doelman Jelle Verburg. Die hoefde zich nog niet echt in te spannen, omdat veel ballen smoorden rond en in het strafschopgebied. Daarentegen had zijn collega Edwin Haandrikman het wat drukker, maar die bleek een uitstekende dag te hebben. Eenmaal werd hij ook de hulp geboden door de lat, waardoor beide elftallen met een ruststand van 1-0 de kleedkamers opzochten.

Ronald Bulthuis (derde van links) heeft Borger langszij geschoten… (foto’s: Andries Middelbos)

Aanvallende wissels
In de tweede helft leek er al een vroege beslissing te komen omdat Borger niet onder de druk van de thuisploeg wist uit te komen. Het liet zich aftroeven in de duels en dus was het eigenlijk wachten op de 2-0. De aanvallers van ZZVV hadden het vizier echter niet op scherp staan en misten de ene na de andere kans. Daar waar het ZZVV niet lukte om te scoren, daar deed Borger dat plotseling wel na een uur spelen. Een prima voorzet van Martijn Ulenreef kwam terecht bij Diederik Oosterwijk, die vrijstaand de bal achter doelman Verburg schoot. Een domper voor ZZVV, dat tien minuten later wel weer op voorsprong wist te komen.  Wederom kwam de aanval over de flank en belandde de bal bij spits Ingmar Ramaker, die Haandrikman wist te verschalken. Borger ging daarna wat meer risico nemen en bracht aanvallende wissels, wat tot gevolg had dit meer ruimte opleverde op de counter voor ZZVV.

Jubileumgoal Bulthuis
De gastheren bleven echter kans na kans missen, waardoor Borger in leven werd gehouden. Twee minuten voor het einde kreeg ZZVV daarvoor de rekening gepresenteerd. Nadat invaller Ronald Bulthuis al een enorme kans op de gelijkmaker om zeep had geholpen, schoot hij in de slotfase alsnog raak. Het was Luuk Kenter die eerder bij de bal was dan doelman Verburg, waarbij beide in botsing kwamen. Van een overtreding was echter geen sprake, waardoor de bal in het strafschopgebied bleef liggen. Bulthuis was er als eerste bij en schoot uit de draai binnen. Een jubileumgoal gezien het zijn honderdste was namens het vlaggenschip van SV Borger.

Fenomenale reddingen
Ook na die gelijkmaker kreeg ZZVV nog twee dotten van kansen op de overwinning, maar uitblinker Haandrikman redde tot twee keer toe met fenomenale reddingen. Na het laatste fluitsignaal voelde het voor Borger als een gewonnen en gestolen punt, terwijl het voor ZZVV moest aanvoelen als een nederlaag. De spanning onderin blijft onverminderd groot en voor Borger wacht volgende week weer een hele belangrijke wedstrijd. Dan speelt het thuis tegen hekkensluiter Elim.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer niet opgewassen tegen HFC ’15

Vandaag heeft Alteveer in de uitwedstrijd tegen naaste belager HFC ’15 een 2-1 nederlaag geïncasseerd. ...

GKC rekent af met Eext

Dat GKC qua voetbal kan meekomen in de vijfde klasse E is wel bekend, ...

Terug in de tijd: Valthermond onderuit in knotsgek duel

In een waar spektakelstuk dolf Valthermond nipt het onderspit tegen Beilen.