Buinen en EEC in balans in Kanaalstreek-derby

Buinen en EEC hebben hun onderlinge ontmoeting met een 1-1 gelijkspel afgesloten. Op sportpark ‘De Woerd’ namen de bezoekers uit Ees een voorsprong via Mark Wanders. Diep in de tweede helft kwamen de gastheren langszij via Dirk van der Hoek.

EEC beter
Met deze late gelijkmaker deed EEC zichzelf tekort, want de blauw-witten waren de hele wedstrijd de makkelijker voetballende ploeg. Maar steeds stokten de aanvallen wanneer het strafschopgebied van Buinen in beeld kwam. Mede daardoor was de grootste kans voor de rust niet voor EEC, maar voor Buinen: doelman Lubbers redde op een inzet van Dirk van der Hoek.

Gemiste kansen
In de tweede helft wist EEC het net wel te vinden: na een lage voorzet van Harjo van der Valle zette Mark Wanders zijn ploeg op 0-1. Hierna verzuimden de Eesenaren de marge te vergroten, waarmee het Buinen in leven liet. Zo miste Remco Huizing voor een leeg doel en kreeg Erik Wanders een grote kopkans.

Puntertje
In het laatste deel van de wedstrijd kwam Buinen beter in de wedstrijd en wist Van der Hoek met een listig puntertje de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Door deze remise kan Buinen nog een paar plaatsen stijgen op de ranglijst, voor EEC lijkt de huidige zevende plaats het hoogst haalbare.