GKC wint derby, Buinen en Buinerveen in balans

In de kelder van het zondagvoetbal werden in de afgelopen speelronde twee Kanaalstreek-derby’s gespeeld. GKC zette de derby tegen De Treffer ’16 om in een overwinning. Een aantal kilometers verderop hielden Buinerveen en Buinen elkaar in balans: 1-1.

GKC – De Treffer ’16
In afwijking van wat gebruikelijk is, startte GKC in een 4-3-3 formatie. Deze tactische zet van trainer Emiel Jansen sorteerde snel effect, want al na tien minuten maakte Danny Kolp op aangeven van Robbert Mensinga de 1-0. Een inschattingsfout in de defensie leidde vervolgens de gelijkmaker in: Marco Windt mocht vanaf de strafschopstip de gelijkmaker aantekenen. 

Na de thee koos Jansen toch weer voor zijn geliefde 4-4-2: een stap die er voor zorgde dat GKC beter in de wedstrijd kwam en deze uiteindelijk ook naar zich toe trok. Bjorn Schuiling wist uit een corner de 2-1 binnen te tikken, waarna Danny Kolp met een fraaie stift de 3-1 eindstand op het scorebord zette.

Buinerveen – Buinen
In Buinerveen zagen de aanwezige supporters een derby met alle ingrediënten die een derby moet hebben: goals, strijd én kaarten. Mark Sikkema was de eerste speler van Buinen die op de bon ging: al na tien minuten was het raak. Hoewel er voor de thee niet veel kansen gecreëerd werden, waren de betere kansen voor de bezoekers, maar Arno Huizing en Dirk van der Hoek waren ongelukkig in de afronding. 

In de tweede helft werd het duel nog spectaculairder: nadat Arno Huizing tegen de paal schoot, was het enkele minuten later Nick Haandrikman die de score opende. Een paar minuten later bracht Ate de Vries beide ploegen vanaf de strafschopstip weer in evenwicht: 1-1. In het laatste deel van de wedstrijd kreeg Buinen twee tegenslagen te verwerken, want nadat Mark Sikkema na een uur spelen zijn tweede gele kaart kreeg, moest ook Durk Vos het veld verlaten na twee gele prenten. Ondanks de numerieke meerderheid wist Buinerveen niet te winnen.

     

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Danny Kolpt helpt GKC langs JVV

JVV heeft op het eigen sportpark een uitgelezen mogelijkheid laten liggen om GKC pijn ...

Persoonlijke fouten breken GKC op

GKC heeft de overwinning in de seizoensopening tegen Gasselternijveen geen goed vervolg kunnen geven. Vorige ...

GKC start met klinkende zege op Veelerveen

GKC kende een uitstekende start en won met ruime cijfers van Veelerveen.