Nieuw Buinen onderuit en uitgeschakeld

Nieuw Buinen is er niet in geslaagd om het bekersucces van vorig seizoen te evenaren. Want na de nederlaag tegen Gorecht gingen de oranjehemden ook tegen Drenthina onderuit, waardoor uitschakeling een feit is. Via Koen Hateboer kwam de thuisploeg nog wel op voorsprong, maar met een man minder kon een nederlaag niet worden voorkomen: 2-3.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Foto’s: Harold Woortman

Defensieve fouten

Als gezegd, de oranjehemden begonnen voortvarend aan de wedstrijd en kwamen binnen tien minuten op voorsprong via een treffer van Koen Hateboer. Fouten in de defensie zorgden er echter voor dat Drenthina nog voor de thee op een 1-3 voorsprong kon komen. Ronald Koops, Kees Plaatje en Jasper Hoolsema waren verantwoordelijk voor de goals.

Rode kaart

Tot overmaat van ramp moest Nieuw Buinen de gehele tweede helft ook nog met een man minder spelen. In de slotfase van het eerste bedrijf zag Thijs Hateboer een charge bestraft worden met een rode kaart. De thuisploeg probeerde het na de thee wel en verkleinde via Roy Hooiveld de marge met de Emmenaren ook wel, maar een resultaat zat er niet in.

Tags:

  • Toon reacties (0)

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Nog steeds billen knijpen voor Musselkanaal

De situatie wordt er niet beter op voor Musselkanaal. Ook in de wedstrijd tegen ...

Collectief van GKC sterker dan Eext

Het aanstellen van Emiel Jansen lijkt GKC geen windeieren te leggen. De Gasselters speelden ...

Eenvoudige middag voor Westerwolde

Dat voetbal soms heel simpel kan zijn, bleek zondagmiddag op het plaatselijke sportcomplex in ...