Nieuw Buinen onderuit en uitgeschakeld

Nieuw Buinen is er niet in geslaagd om het bekersucces van vorig seizoen te evenaren. Want na de nederlaag tegen Gorecht gingen de oranjehemden ook tegen Drenthina onderuit, waardoor uitschakeling een feit is. Via Koen Hateboer kwam de thuisploeg nog wel op voorsprong, maar met een man minder kon een nederlaag niet worden voorkomen: 2-3.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Foto’s: Harold Woortman

Defensieve fouten

Als gezegd, de oranjehemden begonnen voortvarend aan de wedstrijd en kwamen binnen tien minuten op voorsprong via een treffer van Koen Hateboer. Fouten in de defensie zorgden er echter voor dat Drenthina nog voor de thee op een 1-3 voorsprong kon komen. Ronald Koops, Kees Plaatje en Jasper Hoolsema waren verantwoordelijk voor de goals.

Rode kaart

Tot overmaat van ramp moest Nieuw Buinen de gehele tweede helft ook nog met een man minder spelen. In de slotfase van het eerste bedrijf zag Thijs Hateboer een charge bestraft worden met een rode kaart. De thuisploeg probeerde het na de thee wel en verkleinde via Roy Hooiveld de marge met de Emmenaren ook wel, maar een resultaat zat er niet in.

Tags:

  • Toon reacties (0)

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

TEVV wint opnieuw van Hoogezand

TEVV won voor de derde keer dit seizoen van Hoogezand en vindt daardoor weer ...

Rick Jan Molanus redt punt voor SPW

Zondagmiddag ging SPW op bezoek in Finsterwolde bij BNC. Deze ploeg doet het erg ...

Eenvoudige middag voor Westerwolde

Dat voetbal soms heel simpel kan zijn, bleek zondagmiddag op het plaatselijke sportcomplex in ...