Nieuw Buinen laat punten liggen bij SVBO

Nieuw Buinen heeft in de uitwedstrijd tegen SVBO twee punten laten liggen. Het puntverlies kreeg gestalte door het missen van een strafschop en het veroorzaken van een late strafschop. In Barger Oosterveld sloten de eersteklassers af met 2-2.

Missende Abbas

SVBO begon beter aan het duel dan Nieuw Buinen, want al na tien minuten spelen kwamen de geel-zwarten op voorsprong. Het was Maarten Wielens die uit een corner tekende voor de openingsgoal. De Buunermonders hadden via Ezra Abbas op gelijke hoogte kunnen komen, maar op aangeven van Koen Hateboer faalde de aanvaller jammerlijk.

Scorende Hateboer

Hateboer zelf deed het enkele minuten later een stuk beter. De topscorer van de oranjehemden schoot de bal van een meter of vijftien diagonaal tegen de touwen voor de 1-1 ruststand. Het was alweer de zesde seizoenstreffer van Hateboer. Daarbij mocht het de eerde trefzekere Wielens danken, want ook hij miste opzichtig.

Held Hooiveld

Na de thee was Nieuw Buinen de betere ploeg en dwong het via Thijs Hateboer een unieke kans op een voorsprong af. De middenvelder werd neergehaald binnen de beruchte lijnen en ging zelf achter de bal staan. De strafschop werd echter slordig ingeschoten en daardoor gestopt. Dat deed Roy Hooiveld in de slotfase een stuk beter: na hands van Wolbers roste Hooiveld zijn strafschop in het dak van het doel.

Schlemiel Hooiveld

Daarmee leek Hooiveld de held van de middag te worden, maar een te hoog geheven been maakte hem uiteindelijk tot schlemiel. De overtreding van Hooiveld op Quinten Brands werd bestraft met een strafschop, die werd benut: 2-2.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen laat WEO kansloos

Voor Sellingen stond de wedstrijd tegen WEO in het teken van revanche en ‘do ...

Alteveer ten onder tegen Bellingwolde

Alteveer beleefde gistermiddag een valse start in de vierde klasse C. Op bezoek bij ...

SJS wint in derby van Mussel

SJS won de Kanaalstreekderby van Mussel en is daarmee goed begonnen aan de tweede ...