Valthermond trapt het gaspedaal te laat in

Veel viel er niet te genieten voor het aanwezige publiek bij het duel tussen Valthermond en Zuidwolde. Met name in de eerste helft waren de hoogtepunten schaars. De Mondkers speelden in een te laag tempo, de linies veel te ver uit elkaar en daardoor overal te laat om echt druk te kunnen zetten. Het leverde uiteindelijk puntverlies op: 1-1.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

foto’s: Kees Rustenhoven

Koek op

Namens de thuisploeg knalde Edwin Drenth in de beginfase nog wel over, maar daarmee was de koek ook op. Zuidwolde stelde daar een zwabberschot van Mathijs van Steenbergen tegenover. Doelman Erwin Timmer wist het met moeite tot corner te verwerken. Toch gingen de bezoekers met een voorsprong de rust in. Robin Steenbergen besloot eens vanaf twintig meter te schieten en zag dat Timmer blunderde. Op dat moment niet eens onverdiend.

Vastpinnen

Pas in de tweede helft viel het kwartje bij de thuisploeg dat alles begint met een portie inzet. Nadrukkelijk ging Valthermond op jacht naar een treffer en het pinde Zuidwolde compleet vast op eigen helft. Tom Meijers schampte een vrije trap van Alwin Braakman naast en Demy te Velde knalde van dichtbij op de paal. Verder waren er mogelijkheden voor Maikel Platje en Dion van der Laan. Beiden schoten echter over het domein van Zuidwolder goalie Jelmer Timmer.

Opofferen

In een poging nog meer aanvalskracht te forceren offerde coach Bart Hartman verdediger Stephan de Vries op voor debutant Jorn Draijer. Kort voor tijd betaalde zich dat uit. Demy te Velde passeerde in het strafschopgebied drie tegenstanders en liet Jelmer Timmer kansloos. In de slotminuut was Valthermond zelfs nog dicht bij een driepunter, maar Sven Jaegers zag zijn kopbal door Timmer gekeerd worden.

Falen

Bart Hartman complimenteerde zijn manschappen na afloop dan wel met de getoonde inzet in de tweede gedeelte van de wedstrijd, de coach was zich ook heel goed bewust dat diezelfde manschappen voor de pauze gefaald hadden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Wedde plaatst zich met zege op DWZ voor volgende ronde

Wedde heeft zich mede dankzij een overwinning op DWZ geplaatst voor de volgende ronde ...

USV loopt na rust ver weg bij Buinen

Foto Andries Middelbos, Buinen was zondag niet opgewassen tegen USV. De uitstekende serie van ...