Gieterveen opnieuw langs Alteveer

Nog geen maand geleden speelden beide clubs al tegen elkaar wat toen nog een ware strijd om de onderste plekken was. Gieterveen won die wedstrijd met 2-0 en vond sindsdien de weg omhoog. De Gieterveners lijken momenteel veilig te zijn en alleen voor nog een hogere plek op de ranglijst te strijden, waar Alteveer dit als één van de belangrijkste wedstrijden zal ervaren om van de laatste twee plaatsen vandaan te komen. 

Standaardsitutie

De bezoekers waren in de beginfase heer en meester. Alteveer was in de opbouw keer op keer de bal snel kwijt, waardoor Gieterveen in de omschakeling telkens dreigend kon worden. Zowel Bakker als Drent waren in de beginfase alleen niet scherp genoeg, waardoor routinier Van Duuren telkens op de goede plek leek te staan. Plots stond de thuisploeg op voorsprong. Bij de eerste standaardsituatie liet Caspers zich te simpel verschalken, waardoor uiteindelijk Klinkhamer als laatste zijn voet tegen de bal zette en daarmee scoorde.

Gieterveen de baas

Kort daarna was het ook alweer gelijk. Een snelle aanval over de linker flank maakte dat Drent vrij kwam. Hij gaf de bal uit de draai scherp voor en stelde De Vries daarmee in staat om van dichtbij de bal binnen te lopen. In het restant van de eerste helft was Gieterveen duidelijk de beter ploeg, maar verzuimden de voorwaartsen de trekker over te halen. Alteveer was niet meer dan dreigend, maar inzetten van Meems en De Wijk werden tot corner verwerkt.

Stijdbaar Alteveer

In de tweede helft een strijdbaar Alteveer. Het zette vrij snel alles op de aanval en probeerde met lange halen de sterke voorwaartsen de bereiken. Caspers en Mulder hadden hier hun handen vol aan.  Door het opportunistische spel van de thuisploeg lag er enorm veel ruimte om de vrije man te vinden in de omschakeling, maar vaak werd er te gehaast gespeeld om tot een uitgespeelde aanval te komen. Met vlagen lukte dit echter wel en dit leverde dan ook grote mogelijkheden op. Een scherpe voorzet van Van der Veen werd net voor de instormende De Vries weggetikt door Van Duuren en een voorzet van Drent was ook net niet op maat om binnen te lopen.

Redder Lugtenborg

Alteveer bracht gedurende de tweede helft steeds meer aanvallers in en probeerde de laatste linie van de bezoekers steeds verder onder druk te zetten. Het kreeg daarbij zelfs nog wat vrije trappen op de rand van het strafschopgebied, maar Lugtenborg was vandaag heer en meester en kwam eigenlijk zelden in gevaar. Halverwege zette Drent de bezoekers op voorsprong. Bakkers eerste voorzet werd nog weggewerkt, maar toen hij voor de tweede keer een voorzet kon geven bereikte hij Niek Drent wel die nu van dichtbij kon binnen tikken.

Twijfelachtig

Hierna gooide Van der Veen bijna de wedstrijd in het slot met een schot op de binnenkant van de kruising en was er nog een erg twijfelachtige beslissing van scheidsrechter Wever om geen penalty toe te kennen na een val van De Wijk in het strafschopgebied. Verder waren er geen grote kansen te noteren en kunnen de Gieterveners de punten mee naar huis nemen. Alteveer blijft hierdoor op de laatste plaats staan en Gieterveen zet zijn goede reeks knap door.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen hard onderuit in Emmen

Na de nederlaag tegen Kanaalstreek-genoot GKC moest Gieterveen gisteravond een flinke nederlaag slikken tegen ...