Musselkanaal redt het niet tegen Dalfsen

Musselkanaal had zichzelf een goede dienst kunnen bewijzen door tegen koploper Dalfsen punten te halen. Toen Dalfsen speler Martijn Huizing al na zeven minuten rood kreeg leek dat ook tot de mogelijkheden te behoren. Maar een angstig Musselkanaal kreeg de rekening gepresenteerd. Via een benutte strafschop van Sjoerd Klarenbeek en in de tweede helft een treffer van Erik Koedijk ging de overwinning verdiend naar de gasten.

Puzzelen

Musselkanaal miste nogal wat spelers: keeper Arjan Scholte Aalbes, Jordie Teuben en aanvoerder Robin Schmitz zijn nog steeds geblesseerd. Daarnaast waren Ferdinand van der Sluis en Jordy Oost een weekend afwezig. Flink wat puzzelen dus voor het trainersduo Kamps en Woortman. Albert Kamps was er na een afwezigheid van een aantal weken gelukkig weer bij.

Snelle Gerlach

De thuisclub begon echter uitstekend aan de wedstrijd. Vanwege het ontbreken van Oost was de snelle Robin Gerlach als diepste spits geposteerd. Na drie minuten snelde Gerlach er vandoor, alleen voor keeper Mark Knol schoot hij de bal echter net langs de verkeerde kant van de paal. Een paar minuten later een zelfde situatie. Martijn Huizing kon niet anders dan Gerlach net buiten de zestien onreglementair tot stilstand brengen. Scheidsrechter Martin Koning was resoluut en trok de rode kaart.

Rijk rekenen

Bijna nog een gehele wedstrijd te gaan en ook nog eens een man meer. Menig Musselkanaal-supporter rekende zich al rijk tegen de koploper. Maar men kwam van een koude kermis thuis. Musselkanaal hield steeds een groot aantal spelers achterin en gaf Dalfsen hiermee de gelegenheid volop ten aanval te trekken. Tot overmaat van ramp blesseerde Gerlach zich ook nog eens en moest noodgedwongen vervangen worden door de debuterende Nick Schoenmaker. “Angsthazenvoetbal”, noemde menig Musselkanaal-supporter het spel van hun ploeg.

Strafschop

Na exact een half uur liet Jim Theuns zich eenvoudig uitspelen door Maarten Pouwels. In een uiterste poging de zaak te redden raakte Theuns heel ongelukkig de bal met de arm en Koning wees gedecideerd naar de stip. Aanvoerder Sjoerd Klarenbeek klaarde de klus naar behoren en schoot 0-1 op het scorebord. Dalfsen bleef de betere ploeg maar echt grote kansen kreeg het tot de rust niet meer.

Snel beslist

In de tweede helft weer hetzelfde beeld. De thuisclub hield veel mensen achterin en het meeste balbezit was voor Dalfsen. Na zes minuten beslisten de gasten eigenlijk al de wedstrijd. Erik Koedijk werd fraai de diepte ingestuurd en hij stiftte de bal keurig over doelman Hendrik Melgers heen: 0-2. Twee minuten later bijna een derde treffer toen Jorn Wiekens de bal helemaal verkeerd raakte, maar Melgers wist nog net op tijd zijn hand achter de bal te krijgen. Beide ploegen wisselden volop en Musselkanaal kroop steeds vaker uit hun schulp. Het kreeg zowaar enkele kansen maar Nick Schoenmaker schoot in kansrijke positie hoog over.

Geen kracht

Namens de gasten had Chiel Huisjes de 0-3 op zijn schoen maar Melgers redde fraai. Even later kreeg Gerwin Schmitz het op zijn heupen. Aan de rechterkant ging hij uitstekend langs een aantal verdedigers maar helaas voor Musselkanaal ging de bal voorlangs. De thuisclub had de kracht niet meer om nog wat tegengas te geven en ook Dalfsen geloofde het wel. Gescoord werd er niet meer en zodoende bleef het 0-2.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Cruciale overwinning voor Ter Apel ’96

Onder slechte weersomstandigheden speelde Ter Apel ’96 afgelopen weekend een cruciale wedstrijd tegen Protos ...

Gieterveen kan de weg omhoog niet vinden

De prestaties van Gieterveen in het huidige seizoen blijven achter bij de verwachting. Onlangs ...

Valthermond eenvoudig langs Olyphia

Valthermond is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. In eigen huis wonnen de manschappen van ...