Zoals in eerdere ontmoetingen het geval was, waren de spelers van EEC en VIOS ook tijdens de meest recente ontmoeting aan elkaar gewaagd. In een wedstrijd op het scherpste van de snede werd het nooit onsportief. Een winnaar leverde het duel echter niet op: 2-2.

Hoog tempo

VIOS, dat vaak de makkelijker voetballende ploeg is, had ook nu het meeste balbezit. Vanaf de eerste minuut lag het tempo aan beide kanten hoog en werd er voor elke meter gestreden. EEC werd teruggedrongen en loerde op de counter. VIOS voerde de druk gedurende de eerste helft steeds meer op en creëerde een aantal opgelegde kansen. EEC lukte het niet om de doelman echt te testen, maar bleef wel dreigend in de omschakeling.

Lubbers geklopt

Ondanks het veldoverwicht van VIOS stond het Eeser team bokje voor elkaar en werd er bij vlagen aardig gecombineerd. Tien minuten voor de rust werd de druk toch te groot en kreeg VIOS na een paar geweldige saves van Lubbers toch de verdiende voorsprong. Vlak daarna kwam EEC nog een keer goed weg.

Rug rechten

Na rust bleef VIOS de ploeg in balbezit met een paar kansen tot gevolg. Weer was Lubbers een sta in de weg. Een vrije trap vanaf ongeveer 25 meter stijf in het kruis was ook Jasper te machtig: 0-2. De wedstrijd leek gespeeld, maar aan de hand van uitblinker Harjo van der Valle rechtten de blauw-witten de rug en kregen zij meer en meer de overhand. Bij VIOS leken de krachten op te zijn. En net als de heenwedstrijd waarin EEC in de slotfase drie keer scoorde, wist EEC opnieuw toe te slaan.

Extase

Een kopbal in het doelgebied van Remco Huizing zorgde voor de aansluittreffer. VIOS scoorde nog wel, maar deze goal werd afgekeurd wegens buitenspel. En drie minuten voor tijd was het opnieuw Huizing die met een kopbal heel EEC in extase bracht. Nadien werden nog tien minuten aan de reguliere speeltijd toegevoegd, maar de reuzenkans die Huizing op aangeven van Mark Wanders nog kreeg, werd niet benut.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Half dozijn goals én winst voor Nieveen

Op 11 november 2012 maakte Gasselternijveen voor het laatst zes treffers in één wedstrijd. Na ...

Pekelder Boys boekt eerste overwinning

Na twee nederlagen en twee gelijke spelen snakte Pekelder Boys naar een overwinning. Dat ...

Overzicht zaterdag 5e klasse F: Scheemda haalt uit

Scheemda zette direct een flinke uitslag neer, SETA pakte ook direct de eerste drie ...