Winnend Onstwedder Boys in de wachtkamer

Onstwedder Boys zit, ondanks een overwinning op Mamio, nog steeds in een lastige positie. Met nog één wedstrijd te gaan zullen de oranjehemden een treetje hoger op de ranglijst moeten komen om de nacompetitie te ontlopen. Komende zaterdag moet dat gebeuren tegen nummer 5, Be Quick 1887.

Ongehinderd uithalen

Mamio kent momenteel veel blessures en begon daarom de wedstrijd met een veldspeler in het doel. Onstwedder Boys startte fel en kreeg met name voorin veel ruimte. Gerko Scheper schoot na een paar minuten over het doel van de Groningers. Na tien minuten spelen kreeg Jelle de Vries de bal aangespeeld. Hij kon ongehinderd vanaf de rand van het strafschopgebied uithalen en liet de keeper kansloos: 1-0. Even later kopte De Vries uit een voorzet van Rutgert Tipker naast en uit een voorzet van dezelfde Tipker schoot Harm Jan Wilzing over. Een misverstand tussen Gerbrand Spaans en Rein Koudstaal leidde bijna tot een doelpunt, maar Spaans wist net op tijd met een sliding de bal tot corner te verwerken.

Omspelen en scoren

Na een half uur spelen werd het 2-0 voor Onstwedder Boys. Harm Visser gaf een prima pass op Gerko Scheper die alleen op de keeper af ging, deze omspeelde en eenvoudig binnen tikte. Jarvis Bernardus zag even later Rein Koudstaal iets te ver voor zijn doel staan en probeerde vanaf zo’n 30 meter met een hoge bal het net te vinden. De bal ging echter net over het doel van de Boys. Een mooie actie van Gerko Scheper vanaf de linkerkant leverde net geen doelpunt op, terwijl Jelle de Vries een doorgekopte bal van Abel Jan Huiges goed inschoot, maar zag dat de bal via de keeper net naast ging. In de laatste minuut voor rust kopte Scheper de bal nog op de lat.

Meer risico’s

In de tweede helft nam Mamio meer risico’s. Dit gaf Onstwedder Boys nog meer ruimte voorin. Eerst werd een schot van Sherminho Cadeau door Koudstaal onschadelijk gemaakt. Jelle de Vries kwam daarna in kansrijke positie namens de Boys. Hij zag de keeper veel te ver voor zijn doel staan en schoot de bal vanaf zo’n 25 meter over hem heen in het lege doel: 3-0. Daarna kreeg Gerko Scheper een grote kans, maar hij schoot op de paal en deed dat, na een foute uittrap van de keeper van Mamio, even later nog een keer. Mamio kwam na twintig minuten spelen op 3-1 toen een voorzet van Luciano Amelo door Harm Jan Wilzing ongelukkig in het eigen doel werd gewerkt. In het laatste kwartier schoot aanvoerder Bernardus van Mamio twee keer een vrije trap tegen de paal en redde Rein Koudstaal voortreffelijk op een inzet van Amelo. Zo bleef het 3-1 voor de Boys.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

HOC verslaat concurrent EHS ’85

HOC heeft ook haar tweede wedstrijd in deze jonge competitie in winst om weten ...

Herkansingen voor Onstwedder Boys

Door de 1-0 overwinning op CSVC heeft Onstwedder Boys zich geplaatst voor de nacompetitie. ...