Westerwolde niet opgewassen tegen ASVB in strijd om Westerwolds kampioenschap.

Westerwolde ging tijdens de eerste wedstrijd om het Westerwolds kampioenschap onderuit tegen ASVB.

Ter voorbereiding op de competitie wordt er deze week om het Westerwolds voetbalkampioenschap gestreden. Dinsdagavond 21 augustus stond de eerste speelavond op het programma, waarbij Westerwolde de degens moest kruisen met de kersverse tweedeklasser ASVB. De Blijhammers bleken uiteindelijk een maatje te groot voor de gasten.

Dat de ‘”Witte Muizen” uit Blijham intussen twee klassen hoger voetballen dan Westerwolde, was in het veldspel duidelijk te zien. Het team van trainer Loek Swarts, die in de zomer Westerwolde verruilde voor ASVB, was met name technisch gezien de betere ploeg. Echter, in de afwerking lukte het vooralsnog niet om de herstelde keeper Henk Hebers van Westerwolde te passeren. Westerwolde kwam dan ook verrassend op voorsprong. Vanuit een vrij trap vanaf de rechterkant legde Kevin v.d. Laan de bal precies tussen de keeper en de verdediging van ASVB, waarna het voor de instormende Henri Boekelo een koud kunstje was om de goalie van de huisploeg te passeren.

Voorsprong

Toch ging ASVB met een 2-1 voorsprong de rust in. Door een moment van minder attent verdedigen en later enigszins slordig balverlies op het middenveld (waardoor er een situatie van zes tegen twee spelers ontstond) wist ASVB de achterstand om te buigen in een kleine voorsprong. In de tweede helft wist de thuisploeg nog een keer koppend bij de tweede paal te scoren, waardoor er uiteindelijk een 3-1 overwinning voor de mannen uit Blijham op het prachtige scorebord kwam te staan. Door de snel invallende duisternis zag arbiter Bulthuis uit Siddeburen zich genoodzaakt de wedstrijd zes minuten eerder dan reglementair af te fluiten.