Gieterveen sleept eerste driepunter binnen tegen Smilde ’94

Gieterveen kon eindelijk een driepunter bijschrijven.

Gieterveen heeft vandaag de eerste driepunter van het seizoen binnen gesleept. In het koude Smilde werd er verdiend gewonnen van de middenmoter en werd hiermee de rode lantaarn voor het eerst dit seizoen over gedragen aan Amboina.

Met name in het eerste half uur was het niet te zien dat Gieterveen negen punten minder had dan tegenstander Smilde’94. Het was verreweg de bovenliggende partij en was op alle fronten feller en voetballend beter dan de thuisploeg. Gieterveen al een paar kansen gemist voordat uiteindelijk Jesse Nijhuis de score opende. Via Drent kwam de bal bij Ramcharan die zijn inzet nog gestopt zag worden. De rebound werd door Nijhuis onberispelijk via de onderkant van de lat binnen geschoten. Kort daarvoor dacht Nijhuis de score al te openen, maar de scheidsrechter besloot af te fluiten voor buitenspel terwijl het gejuich al in gang gezet was.

Kansen om score te verdubbelen

Hierna hadden ook Ramcharan en Bakker nog goede mogelijkheden om de score te vergoten, maar zagen ze allebei hun inzet voor de goal langs gaan. Ook Kupers was dichtbij het vergroten van de score, maar zijn inzet van ver schampte de lat. In de laatste 15 minuten voor rust kwam Smilde wat beter in de wedstrijd. Met name Klok mistte scherpte. De normaal zo trefzekere spits zag eerst een kopbal over de deklat gaan, waarna de aanvaller ook nog eens Lugtenborg op zijn pad tegenkwam. Op slag van rust kon Nijhuis zijn tweede van de middag maken. Na een actie van van der Veen stond hij oog in oog met de sluitpost van Smilde, maar wist de spits wist het net niet te vinden.

In het slot gooien

In de tweede helft begon Smilde’94 beter dan in de eerste helft. Gieterveen oogde wat onzeker door de voorsprong en gaf vaak knullig het balbezit weg. Hierna kreeg wederom Klok een aantal goede schietmogelijkheden, maar de spits raakte de bal steeds maar half waardoor Lugtenborg niet vaak hoefde ingrijpen. Gieterveen bleef ook erg gevaarlijk. Bakker speelde vandaag zijn directe tegenstander helemaal scheel en zorgde voor erg veel dreiging. Bakker had samen met Ramcharan dan ook het vaakst de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Één schot van Bakker verdiende de aandacht, een prachtige afstandsknal zeilde over de kruising.

Spannende slotfase

Na een straf uurtje spelen zorgde Ramcharan toch voor het verdubbelen van de score. Vanuit een verre ingooi kwam Ramcharan plotseling alleen voor de keeper en verschalkte de goalie in de korte hoek. Lang ging het spel hierna op en neer, beide ploegen kregen kans op kans. Tien minuten voor tijd kreeg de thuisploeg een penalty toegewezen. Lugtenborg kreeg zijn handen net niet goed genoeg achter de bal, waardoor Klok toch zijn goaltje kon bij schrijven. In de slotfase werd het nog spannend, maar wisten beide teams niet meer te scoren.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: PJC – Borgercompagnie 40-0!!

Zonder meer een van de grootste uitslagen die ooit heeft plaatsgevonden in het amateurvoetbal.

Gieterveen boekt zwaarbevochten overwinning op MOVV

Gieterveen boekte een overwinning op MOVV, maar moest daar diep voor gaan.

Terug in de tijd: Overwinning brengt HOC naar vierde klasse

HOC is kampioen geworden van de vijfde klasse F na een 3-1 overwinning op ...