FC Ter Apel ’96 morst dure punten tegen Protos

FC Ter Apel ’96 leed een dure nederlaag tegen Protos.

FC Ter Apel ’96 heeft dure punten gemorst in de strijd om het kampioenschap. Op sportpark ’t Heem verloren de Ter Apelers van het lager geklasseerde Protos. Koploper EMMS won wel, waardoor het verschil is opgelopen tot vier punten. Overigens heeft Ter Apel nog wel een wedstrijd tegoed.

Ter Apel-trainer Feijen moest improviseren voor de wedstrijd tegen Protos. Zo ontbrak de gehele aanvalslinie door blessures en vakantieperikelen. Desondanks de vele wisselingen was Ter Apel wel de betere in de eerste helft. De echt scherpte was desondanks niet aanwezig. Binnen enkele minuten had de thuisploeg al 1-0 voor kunnen staan, ware het niet dat Jordy Veninga een grote kans om zeep hielp. Even later zeilde een vrije trap van Sander Egbers tegen het houtwerk en dus bleef de 0-0 tot aan de rust op het scorebord staan.

Matig verdedigend Ter Apel

De tweede helft kreeg Ter Apel het lastiger en profiteerden de bezoekers van het matig verdedigende werk van de thuisploeg. Een vroege voorsprong in de tweede helft was dan ook het gevolg. Niet veel later viel ook al de 0-2 door Soppe en leek het pleit al beslecht voor Ter Apel. Dat kwam pas vlak voor tijd nog terug tot 1-2 via Egbers, die een vrije trap tegen de touwen schoot. Overigens stond Ter Apel op dat moment al met tien man, nadat doelman Rudy Bergman met rood van het veld was gestuurd. De tijd na de 1-2 was nog tekort voor de thuisploeg om alsnog een resultaat uit het vuur te slepen.