Belangrijke overwinning voor Nieuw Buinen in degradatieduel tegen Noordster

Een hele belangrijke overwinning voor Nieuw Buinen, dat eindelijk van de laatste plaats af is.

Nieuw Buinen heeft op bezoek bij Noordster een broodnodige overwinning geboekt. In Oude Pekela werd de wedstrijd in het eerste kwartier beslist. In een tijdsbestek van een paar minuten scoorde Nieuw Buinen tweemaal en dat bleek uiteindelijk voldoende voor de zege. Nieuw Buinen deed daarmee de laatste plaats over aan Noordster.

Voor beide ploegen was winst het enige wat telde in deze degradatiekraker tussen de nummers 13 en 14 van de ranglijst. Het verschil vooraf was twee punten in het voordeel van Noordster, dat ook al twee wedstrijden meer had gespeeld.

Eerste kwartier doorslaggevend

Nieuw Buinen moest het stellen zonder een aantal spelers vanwege schorsingen, maar begon beter dan de thuisploeg aan de wedstrijd. In de 11e minuut kwamen de bezoekers op een voorsprong via Robert Tieks. Een tweetal minuten later scoorde Nieuw Buinen opnieuw. Jordy Oost bracht de stand naar 0-2 en Nieuw Buinen in een zetel naar de overwinning. Er viel verder weinig te beleven voor beide doelen.

In de tweede helft hadden Thijs Hateboer en Tieks de definitieve nekslag uit kunnen delen, maar dat gebeurde niet. Daarna kwam ook de thuisploeg wat meer aan bod, maar doelman Rick Knigge hield zijn doel schoon. Zo boekte Nieuw Buinen een uitermate belangrijke zege en is het eindelijk van de laatste plaats af in de zondag 1e klasse F.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Noordlease/Heigro Cup: eerste speelronde

De beloftencompetitie van v.v. Klazienaveen is begonnen. In de achterliggende week speelden de meeste ...

Nederlaag kost Borger het kampioenschap

Borger heeft in de afgelopen week haar kansen op de titel in de vierde klasse ...

Sellingen het volgende slachtoffer van HOC

Voor HOC kunnen de eerste maanden van het debuutseizoen in de vierde klasse niet ...