SJS doet weer mee na zege op SVBO

SJS deed goede zaken met de overwinning op SVBO en doet plotseling weer op alle fronten mee.

Foto Brigitte de Wijk: Jan Springer (aan de bal), scoorde zaterdag namens SJS de 2-0 tegen SVBO.

SJS heeft goede zaken gedaan door de inhaalwedstrijd tegen SVBO met 2-1 te winnen. Bij rust stond de brilstand nog op het scorebord, waarna SJS na de pauze de wedstrijd naar zich toe trok. De Knoalsters kwamen op een 2-0 voorsprong, maar zagen SVBO snel terugkomen tot 2-1. Het bleef spannend tot het einde, maar uiteindelijk stapte SJS als winnaar van het veld.

In de eerste helft was het veelal SJS dat de bal had en een loerend SVBO dat op de counter wilde toeslaan. Zo werden er in de beginfase wat speldenprikjes over en weer uitgedeeld en kregen de gasten de eerste grote kans van de wedstrijd. Het leverde geen doelpunt op, maar ook de thuisploeg kon het net niet vinden in de eerste helft. Dat er met 0-0 werd gerust, was dan ook niet verwonderlijk te noemen.

Open wedstrijd

In de tweede helft volgende een meer open wedstrijd, waarbij SJS langzaam aan het duel naar zich toe trok. Wouter Panneman bracht de thuisploeg dan ook op voorsprong door een afgeslagen bal tegen de touwen te werken. Panneman stond even later aan de basis van de 2-0. De middenvelder was niet zelfzuchtig en legde de bal klaar voor Jan Springer, die het laatste zetje gaf.

Spannend tot het einde

SVBO ging daarna opportunistischer spelen en daar kreeg SJS het lastiger mee. Het leverde al snel de aansluitingstreffer op, die op naam kwam van topschutter Nick Klingenberg. Met nog twintig minuten op de klok was de spanning volledig terug in de wedstrijd en kon het dus nog alle kanten op. SVBO ging in de slotfase meer risico nemen en dat leverde ruimte op voor SJS, dat grote kansen kreeg om de wedstrijd te beslissen. Dat liet het echter na, waardoor het tot het einde spannend bleef. De gelijkmaker kwam echter ook niet meer op het scorebord, waardoor SJS uiteindelijk won. Door de overwinning naderde SJS de top en ook in de tweede periode staat het er goed voor. Als het volgende week de inhaalwedstrijd bij FDS weet te winnen, dan doet het plotseling zo maar weer op alle fronten mee.