SPW neemt laatste plek in na nederlaag tegen Hoogersmilde

SPW kende een slechte zondag, zelf verloor het en alle concurrenten onderin pakten punten.

SPW beleefde een hele slechte zondag. Zelf verloor het thuis met 3-4 van Hoogersmilde na een 2-3 ruststand. Doordat alle concurrenten onderin punten pakten is SPW nu de rode lantaarndrager van de zondag 4e klasse D.

SPW, dat vorige week nog gelijkspeelde tegen nummer twee Wedde, begon dramatisch aan de wedstrijd. Alle goede bedoeningen ten spijt, de bal lag al na 14 seconden achter doelman Marvin Geerts. De meeste mensen hadden het doelpunt van Robin Hatzmann niet eens kunnen aanschouwen.

Achter de feiten aan

De thuisploeg liep direct achter de feiten en speelde daarna te gezapig waardoor Hoogersmilde niet veel te dulden had van SPW. Dat werd in de 18e minuut wel in het zadel geholpen door een strafschop. Rodan Farell benutte het buitenkansje, maar SPW had het lastig met het spijkerharde spel van de bezoekers. De gasten kwamen dan ook weer opnieuw op voorsprong via Pascal Hatzmann die een counter afrondde. Hoogersmilde kwam daarna ook nog eens op 1-3 via Marko Bulstra die een vrije trap binnen kopte. In de extra tijd van de eerst helft vond SPW nog wel de aansluitingstreffer via Farrell, die scoorde na een goede individuele actie.

Lamlendig SPW

In de tweede helft probeerde SPW het wel om een vuist te maken, maar het tempo bleef te laag aan de kant van de thuisploeg. Alsof het voorjaarszonnetje het team lamlegde en daar profiteerde Hoogersmilde opnieuw van. Een kwartier na rust verscheen de 2-4 op het scorebord door Joost Boerma. Daarmee leek de wedstrijd al vroeg in de tweede helft beslist te zijn. SPW probeerde het wel, maar mistte de inhoud en slagkracht om nog wat te forceren. De 3-4 viel wel, maar pas in de 91e minuut van de wedstrijd. Stefan Bolk scoorde bij zijn officiële competitiedebuut, nadat hij alert voor de goal was. Verder dan dat kwam de thuisploeg niet meer, waardoor SPW nu laatste staat in 4D.