Stadskanaal verliest in extremis van Dalfsen

Stadskanaal verloor pas in blessuretijd van Dalfsen en kan door de nederlaag de titel uit het hoofd zetten.

Foto Stoffer Bakker, Een kans voor Stadskanaal-topscorer Jeffrey Bakker, die niet tot scoren kwam in Dalfsen.

Stadskanaal kan na de 2-1 nederlaag tegen Dalfsen de titelaspiraties in de ijskast zetten. Het was één van de laatste strohalmen om nog mee te kunnen doen om de titel, maar deze werd net niet gegrepen. Kansen waren er zeker, maar uiteindelijk trok thuisploeg Dalfsen pas in extremis aan het langste eind.

Voorafgaand aan deze topper wisten beiden ploegen dat er gewonnen moest worden. Dat was ook duidelijk te zien aan het veldspel, waarbij beide teams het publiek een leuke wedstrijd voorschotelden. Beide elftallen creëerden dan ook de nodige kansen in de eerste helft, maar het was uiteindelijk Stadskanaal dat vlak voor rust de score opende. Geheel onverdiend was dat ook niet te noemen en dus gingen de Knoalsters dankzij de goal van Sten Vos met een voorsprong aan de thee.

Op en neer

In de tweede helft kwam Dalfsen echter alweer snel langszij. Er waren nog geen vijf minuten gespeeld of Luc van de Vegt had de bal achter doelman Royce Geerlings gedeponeerd: 1-1. Ook in die tweede helft bleef het spel op en neer golven. En wederom waren er voor beide elftallen grote kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dat leek uiteindelijk niet meer te gaan gebeuren, totdat de 91e minuut van de wedstrijd aan brak. De bal kwam voor de voeten van Bas Pietersma, die met een schuiver de 2-1 op het scorebord bracht en Stadskanaal daarmee in rouw dompelde.

Foto’s Stoffer Bakker: Dalfsen – Stadskanaal