SJS lijdt dure nederlaag bij Angelslo

SJS leed duur puntverlies op bezoek bij Angelslo.

Foto Brigitte de Wijk, winterse omstandigheden in Emmen waar SJS dure punten liet liggen bij Angelslo.

Op Sportpark Meerdijk Noord leed SJS een dure nederlaag. In de strijd om de 4e plaats, welke waarschijnlijk recht geeft op een plek in de nacompetitie, zag het directe concurrent SCN drie punten dichterbij komen. De wedstrijd was het aanzien nauwelijks waard en uiteindelijk was SC Angelslo de winnaar en dat kon de punten goed gebruiken.

Vooraf was het vertrouwen groot. SJS leed na de winterstop slechts één nederlaag tegen koploper Vitesse ’63 en leek haar draai gevonden te hebben. Dat resulteerde dan ook in een vierde plaats op de ranglijst met een veilige voorsprong van vijf punten op SCN. Er leek dus geen vuiltje aan de lucht en ook SC Angelslo zou de volgende prooi zijn voor de ploeg van trainer Halmingh.

Weinig hoogtepunten

In de eerste fase was het vooral aftasten van beide kanten. April deed ook nog eens haar naam eer aan en trakteerde de spelers, staf en toeschouwers op een variatie van zonneschijn, hagel- en (natte) sneeuwbuien. Na het aftasten kwam de eerste kans op naam van SJS. Na dik een kwartier spelen raakte Rijkens de onderkant lat. Veel meer hoogtepunten vielen er ook niet te noteren in de eerste helft. Het spel van beide zijden was slordig en resulteerde in veel foutieve passes, onzorgvuldige spelhervattingen en rondom slecht voetbal. Beide ploegen konden dan ook met een 0-0 ruststand aan de thee.

Niet beter

In de tweede helft werd het spel er aan de kant van SJS zeker niet beter op. Op één of andere manier lukte het gewoon totaal niet. Ook Angelslo zette daar vrij weinig tegenover, totdat de eerste wissel aan de Emmer zijde zich aandeed. Zijn vervanger zorgde nogal voor wat reuring en de ploeg uit Emmen kreeg een aantal grote kansen. Het schortte echter aan de goede afwerking aan de kant van SC Angelslo. Handelend optreden van doelman De Jonge zorgde zeker in twee gevallen ervoor dat de 0-0 op het scorebord bleef staan.

Het laatste kwartier ging in en dat was tevens de aanzet tot de periode waarin het meeste gebeurde. Inmiddels was De Koe in het veld gekomen voor Oosting en ook Draijer werd vervangen door Smid. Na een aanval van SJS kwam de Emmer doelman buiten de zestien en blokte hij de bal duidelijk met zijn hand. Daar waar iedereen dacht aan een uitsluiting door een rode kaart besloot de scheids anders. Hij trok ‘slechts’ de gele kaart. Uit de vrije trap maakte Rijkens helaas niets waar.

Wie scoort, die wint

Het spelde golfde op en neer. Als er een ploeg zou scoren, zou dat vrijwel zeker drie punten betekenen. Na slecht uitverdedigen op de as van het veld door Zuidema kreeg de linksbuiten Tuijn de bal in de diepte gespeeld. Oog in oog met doelman De Jonge faalde hij niet. In de 87e minuut kreeg SJS dus de deksel op de neus, 1-0. Gezien de tweede helft had SC Angelslo uiteindelijk ook het meeste recht op de overwinning. SJS probeerde in de resterende speeltijd nog wanhopig de gelijkmaker te forceren, maar na 93 minuten vond scheidsrechter Roesink het voldoende.

Foto’s Brigitte de Wijk: SJS – Angelslo

https://photos.google.com/share/AF1QipPsHMf0OCg-jbRRPLKefa9uajoVrC1qRWNWfSlUSleYJTHksd6DCJfqdbQV0DjYIg?key=V01tRmxkVmFKcklsank2UXNFZ1Q5WWlZeGRpcWZB

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde wint van SPW en verliest van FC Ter Apel ’96

Westerwolde won donderdagavond van SPW, maar moest zondag het onderspit delven tegen FC Ter ...