Matthijs Brink: “Borger stapt tegen MSC als winnaar van het veld af.”

Matthijs Brink is er van overtuigd dat Borger gaat winnen van MSC en zich uiteindelijk gaat handhaven.

Aanstaande zaterdag staat voor Borger het cruciale duel met MSC op het programma. Een echte degradatiekraker tussen de hekkensluiter en de nummer voorlaatst van de zaterdag 4e klasse E. Met nog vier wedstrijden te gaan is het verschil vier punten en dus weet Borger wat het zal moeten doen. De groenhemden moeten winnen en lijken bij elk ander resultaat zo goed als gedegradeerd.

Veel op het spel

Er staat dus veel op het spel voor Borger, maar Borger-speler Matthijs Brink geloofd heilig in handhaving met zijn club. “Daar geloof ik zeker nog in. Na de winterstop komen wij een stuk beter voor de dag. Voor de winterstop gingen wij er nog wel eens kansloos af, maar nu hebben wij in elke wedstrijd de tegenstander het lastig kunnen maken. Het leverde niet altijd de gewenste resultaten op, maar wij moeten zien deze lijn door te trekken . Zeker zaterdag als wij spelen tegen onze directe concurrent MSC. Het is zaak om nu de punten te pakken, want daar draait het uiteindelijk allemaal om.”

Brink denkt dan ook dat Borger het gat van vier punten met MSC kan overbruggen. “Het is gat is nog maar vier punten en zaterdag spelen we tegen MSC. Als wij die wedstrijd weten te winnen is het nog maar één punt. Met dan nog drie wedstrijden te gaan  zijn er weer volop mogelijkheden.”

Vertrouwen in de toekomst

De groenhemden kennen dus een moeizaam seizoen, maar die oorzaak is volgens Brink makkelijk aan te wijzen. “Er zijn zeven spelers vertrokken, en dat waren voornamelijk ervaren spelers. Dat ontbreekt er nu gewoon aan. Wij hebben nu een erg verjongd team, waarbij de gemiddelde leeftijd slechts rond de 21 jaar ligt. Genoeg talent aanwezig in de ploeg, maar het heeft gewoon even tijd nodig.” De verdediger is dan ook hoopvol gestemd over de toekomst van Borger en verwacht niet al teveel veranderingen. Tevens is Brink blij dat het sportpark wordt opgeknapt.  “Ik verwacht niet veel veranderingen, met of zonder degradatie. Wel speelt de vereniging volgend jaar op een geheel gerenoveerd sportpark. Er komen nieuwe wedstrijd- en trainingsvelden en het sportpark wordt opgeknapt. Daar is iedereen binnen de vereniging natuurlijk erg blij mee, ook omdat de huidige velden zeer verouderd zijn.”

Winst is noodzakelijk

Borger wil ook graag volgend seizoen in de 4e klasse spelen, maar dan zal er zaterdag tegen MSC wel gewonnen moeten worden. Brink beseft dan ook dat dit echt de laatste strohalm is die de groenhemden moeten grijpen. “Als MSC wint is het gat zeven punten en dat lijkt met drie wedstrijden te gaan dan niet meer te overbruggen. Daarom is het dus van groot belang dat wij die wedstrijd tegen MSC winnen. Dan is alles weer mogelijk.”

Brink verwacht dan ook een echt degradatieduel, zeker gezien het belang van de wedstrijd. De mandekker is er echter van overtuigd dat Borger als winnaar van het veld afstapt. “Omdat wij na de winterstop goed voetbal hebben laten ben ik ervan overtuigd dat wij als winnaars van het veld af zullen stappen. Voorin moeten wij scherp zijn en de kansen afmaken en achterin moeten wij de pot dicht houden.”

Handhaven

Brink geloofd in een zege en weet ook zeker dat zijn club zich gaat handhaven als het zaterdag wint. “Iedereen binnen de ploeg weet wat er moet gebeuren en heeft vertrouwen in handhaving. De volgende stap is winst op MSC. Dan moeten we nog één punt zien goed te maken. Met belangrijke wedstrijden tegen SVBO, Angelslo en SJS heb ik er vertrouwen in dat wij ons gaan handhaven. Dan volgt er nog nacompetitie, waarin Borger alles er aan zal doen om ook volgend jaar in de 4e klasse te spelen. Maar eerst de wedstrijd tegen MSC!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Vijf vragen aan: Danny Kolp (GKC)

Zondag staat de Kanaalstreek derby tussen Buinen en GKC op het programma. Vele ogen ...

Patrick van der Werff: “We gaan SETA weer op de kaart zetten!”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Bryan Schenkel gaat voor handhaving

Komende zondag gaat de zwart-gele brigade uit Alteveer op bezoek bij de nummer zeven ...