Roy de Wijk: “Alteveer moet terug naar de 4e klasse.”

Roy de Wijk wil komend seizoen met Alteveer gaan voor promotie.

Alteveer leek vorig seizoen de voornaamste titelkandidaat in de zondag 5e klasse E. Maar op een gegeven moment kwam de klad erin en moest men de titel laten aan Zwartemeerse Boys. Ook in de nacompetitie ging het mis en dus kon Alteveer de felbegeerde promotie naar de 4e klasse vergeten. Komend seizoen moet het dan wel gaan gebeuren, want Roy de Wijk wil graag terug naar de 4e klasse.

Promotie

De Wijk vindt dat de oorzaak vooral bij zijn eigen team te zoeken is. “We hebben lang meegedaan om het kampioenschap, maar kwamen aan het eind toch tekort. We zijn er wel achter gekomen dat we niks cadeau krijgen, maar dit zullen we wel helemaal bij onszelf moeten zoeken. En er vooral voor zorgen dat het niet weer gebeurd.” Er volgde een herkansing in de nacompetitie, maar ook dat liep uit of een fiasco. En ook daar wijst de echte Alteveerder weer naar zijn eigen ploeg. “Ik denk dat we in de wedstrijd tegen DVC ’59 onszelf geen eerlijke kans hebben gegeven. Mede door twee rode kaarten van onze kant. En helemaal als je weet dat je bij verlies geen kans meer maakt op promotie.”

Wat afgelopen jaar dus niet lukte moet volgens De Wijk komend seizoen wel gaan lukken. Ook al omdat er binnen de selectie niet heel veel veranderd is. “Promoveren is opnieuw de doelstelling. Enige aderlating is het afscheid van onze bepalende middenvelder Bart Nieland. Met Rudy Akpinar of Briean Wubs staan er echter twee adequate vervangers klaar voor zijn positie.” De Wijk waagt zich niet over uitspraken over de lange termijn van de club. “We hebben weinig jeugd en voor onze seniorenteams zijn we voor een deel altijd afhankelijk van spelers van buitenaf. Maar ik hoop natuurlijk nog lang voor de club Alteveer te mogen spelen.”

Alteveer heeft zaken goed voor elkaar

Echte ambities om nog eens de stap hogerop te maken heeft De Wijk dan ook niet, al was er in het verleden wel eens sluimerende belangstelling. “Ik ben nu aan mijn 10e seizoen begonnen bij het eerste elftal van Alteveer. Zeven jaar daarvan waren op vierde klasse niveau en echte ambities heb ik nooit echt gehad. Wat ik uit het voetbal haal kan ik er ook uithalen op de zondagmorgen als het moet. In het seizoen 15/16 onder René Nijgh draaide ik een fantastisch seizoen en toen was er wel enige interesse van clubs uit de buurt. Bij die clubs zal ik echter nooit vinden wat ik bij Alteveer heb.” De Wijk is dan ook zeer te spreken over zijn club, die volgens hem de zaakjes om het voetbal heen zeer goed voor elkaar heeft. “Een trouwe supportersgroep en een keurig onderhouden sportpark. Ook buiten het voetbal om is er genoeg te doen en bovendien is het altijd gezellig.”

De Wijk wil dat zijn elftal komend seizoen vooral naar zichzelf kijkt en niet naar de andere ploegen in de competitie. Een andere competitie dan vorig seizoen, die toen voornamelijk Drentse ploegen huisveste. “We hebben tegen alle ploegen wel eens gespeeld, maar ook bij deze ploegen zal elk seizoen wel het een en ander veranderen. We zitten nu in de Groningse klasse, ik denk met iets minder fysiek voetbal al is dat ook maar afwachten natuurlijk.”

Terug naar de vierde klasse

De doelstelling is in ieder geval duidelijk voor het komende seizoen. “We moeten bovenin meedraaien en elke week willen winnen, wie de tegenstander ook is. Voorwaarde is wel dat we dan elke week vol aan de bak moeten. En we zijn niet echt een elftal dat het allemaal zo maar even doet, dat heeft vorig seizoen wel uitgewezen. Maar we moeten gewoon terug naar de vierde klasse. Of dat nu met een kampioenschap is of via de nacompetitie, dat maakt mij niet zoveel uit.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Jeffrey Tappel: “Gieten heeft alle ingrediënten”

Tijdens het Univé Kerstzaalvoetboernooi in december botst Jeffrey Tappel, keeper van Gieten, op een speler van ...