Hoofdrol voor scheidsrechter Heikens bij Kanaalstreekderby

Onstwedder Boys won de Kanaalstreekderby van Mussel, al had het misschien wel anders kunnen lopen.

Hij keepte onder meer in het vlaggenschip van ASVB en Alteveer, en als het aan de Mussel-aanhang lag was het ook bij keepen gebleven. Maar Bart Heikens is tegenwoordig scheidsrechter. Hij drukte zijn stempel stevig op Mussel – Onstwedder Boys.

Vooropgesteld, Onstwedder Boys was de veel betere ploeg. Met spelers als spits Scheper, auschputzer Elmar Bijl en linksbuiten Anne Wilzing zijn de Boys kandidaat voor de titel. Maar wat als scheidsrechter Heikens de goal van Lars Hemmes na 8 minuten niet afkeurde. Hemmes kleunde erin, won het kopduel, maar Heikens blies op de fluit: duwen. Dat had de 2-0 kunnen, misschien wel moeten zijn, want Erwin Wijnholds opende al vroeg de score in de 2e minuut. En dan luidt het cliché: je krijgt een andere wedstrijd.

Onstwedder Boys drukt door

Hemmes kon dus niet juichen en Onstwedder Boys nam daarna het initiatief over. Gaandeweg de eerste helft redde doelman René Folkers op twee zeker lijkende doelpunten magistraal op de doellijn. Hij was na een half uur echter kansloos na een inzet van Jarno Sterenborg. In de tweede helft drukte Onstwedder Boys door en het wachten was op de tweede treffer. Die kwam uit een volledig terecht gegeven strafschop, nadat Matthijs Fehrmann Gerko Scheper vloerde. De strafschop was een prooi voor Gerwin de Wijk. Maar ook de 1-3 was een strafschop en die was – zo vond scheidsrechter Heikens na afloop ook – wel erg zwaar gestraft. Mussel zette nog aan, maar dwong te weinig af. Dat Marijn Roelfsema er uit een counter nog 1-4 van maakte, was slechts voor de statistieken.

Maar de vraag bleef op het einde hangen: had het na 8 minuten niet gewoon 2-0 moeten staan? Daar zal Heikens na afloop ongetwijfeld op zijn gewezen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gestolen overwinning voor EEC

EEC heeft in eigen huis een benauwde overwinning geboekt op het lager geklasseerde Zandpol. ...

TEVV en FVC komen niet tot scoren

TEVV en het Leeuwarder FVC hielden elk een puntje over hun onderlinge duel. De ...