Valthermond krijgt deksel op de neus tegen WKE ’16

Valthermond maakte voor rust de kansen niet af en kreeg daarvoor in de tweede helft de rekening gepresenteerd.

Na vele jaren stond eindelijk de derby WKE ‘16 tegen Valthermond weer op het programma. Promovendus WKE was het seizoen met een overwinning en een gelijkspel prima begonnen. Valthermond speelde nog maar een wedstrijd, welke met 5-1 van Veendam werd gewonnen. Het werd een duel met twee gezichten. Uiteindelijk trok WKE aan het langste einde en won met 2-1.

Voor de pauze was Valthermond heer en meester op sportpark Grote Geert. Vlot combinerend werd het doel van Wim Kok gezocht. WKE zocht het vooral in lange ballen richting Henk Bakker. De bezoekers creëerden zich via Maurice Kampman, Te Velde en Schlimback ook de nodige kansen, maar verzuimden om de trekker over te halen. Ook was in een aantal gevallen net de laatste pass niet goed waardoor de WKE defensie in kon grijpen. De thuisploeg kwam niet verder dan een gekraakt schot van Bakker. Met de 0-0 ruststand waren vooral de WKE supporters tevreden. De blauw-witte aanhang keek met vol vertrouwen het tweede part van de wedstrijd tegemoet.

Gewaarschuwd

De Valthermondse bestuurders werden in de rust echter al gewaarschuwd. “Wij spelen de tweede helft altijd veel beter dan de eerste,” klonk het vol overtuiging in de gezellige bestuurskamer. Een voorspelling die uit kwam. De tweede helft was zo’n tien minuten onderweg toen balverlies van Erik Jan Veerbeek keihard werd afgestraft. Henk Bakker werd gezocht en gevonden, maar Joost Schrik kon nog redding brengen. De rebound echter werd door Lorenzo Hindriks onbedaarlijk hard in de kruising geschoten. Valthermond was hierna duidelijk van slag en het overwicht verdween als sneeuw voor de zon.

Strafschop

WKE tankte duidelijk zelfvertrouwen en begon rustig te werken om de voorsprong uit te bouwen. Dit lukte inderdaad ook, al werd de thuisploeg hierbij wel geholpen door arbiter Ten Horn. Miniem contact tussen Mike Wilts en Hendrik Gustin zorgde ervoor dat arbiterTen Horn als enige een strafschop erin zag. Waar zelfs WKE bestuurders er van overtuigd waren dat het contact ook nog eens buiten de zestien plaats vond, bleef Ten Horn ook na afloop achter zijn beslissing staan. Henk Bakker benutte het buitenkansje feilloos.

Hierna nam Valthermond de nodige risico door Tom Meijers als extra spits naar voren te sturen. Waar dit aanvallend weinig bracht, gaf het de thuisploeg wel de gelegenheid om gevaarlijk te counteren. Invaller Mohamud Abdikarim kwam tot twee keer toe in kansrijke positie, maar faalde ook beide keren. In blessuretijd was daar dan eindelijk de Valthermondse treffer. Maurice Kampman tikte van dichtbij binnen.

Valthermond coach Albert Koops baalde enorm na afloop:” Wij hebben voor rust de hele wedstrijd onder controle en dan geven we het na de pauze, door individuele fouten, zo maar weg. Een totaal onnodige nederlaag die ons meteen in de achtervolging doet belandden.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Titan zet ook HOC aan de kant

Onder zomerse omstandigheden troffen Titan en HOC elkaar donderdagavond voor hun onderlinge inhaalduel. Titan ...

Alteveer wint ruim van Froombosch

Alteveer won ook met ruime cijfers van Froombosch en blijft de koploper van de ...

EEC en HOC gelijk op

De Kanaalstreek-derby tussen EEC en HOC was er één met grote belangen. Beide teams ...