Stadskanaal boekt tegen Lewenborg derde zege op rij

Stadskanaal scoorde in de blessuretijd pas de winnende treffer, maar boekte zo wel de derde zege op rij.

Foto Stoffer Bakker: Boy Nijgh is uitzinnig van vreugde nadat hij Stadskanaal naar een 3-2 overwinning heeft geschoten in de laatste minuut van de wedstrijd.

Stadskanaal blijft in de winning mood in de zondag 2e klasse L. In eigen huis wist het de derde zege op rij te boeken. Het Groningse Lewenborg werd met 3-2 verslagen, het zij dat dit pas in de laatste minuut van de wedstrijd gebeurde. Maar daar maalde niemand meer om aan de kant van Stadskanaal na het laatste fluitsignaal.

Stadskanaal kreeg al vroeg in de wedstrijd een tegengoal te verwerken. Lewenborg scoorde direct uit de eerste de beste kans via Mark Wollinga. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg langszij. Roy Tolner kopte een voorzet van Robin Boerhof tegen de kruising, waarna de bal voor de voeten van Tristan Rotman belandde. Voor de aanvaller was het daarna een koud kunstje om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Desondanks dat de thuisploeg meer kansen kreeg dan de bezoekers, waren het wel weer de gasten die een voorsprong namen. En wederom was Wollinga de doelpuntenmaker namens Lewenborg. Stadskanaal had voor rust nog op gelijke hoogte kunnen komen maar Klijnstra en Vos kregen de bal niet in de goal.

Aandringend Stadskanaal

Na de pauze een aandringend Stadskanaal dat naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker. Die viel in de 67e minuut en wederom was Rotman de doelpuntenmaker. De spits kon eenvoudig binnen tikken na een voorzet van Sten Vos. De thuisploeg bleef doordrukken en kreeg ook meerdere kansen. Zo had Boy Nijgh pech dat zijn schot op de paal belandde, maar in de laatste minuut van de wedstrijd had Nijgh meer geluk. De youngster knalde vanaf een meter of dertig de bal tegen de touwen en bezorgde Stadskanaal daarmee alsnog de overwinning.

Foto’s Stoffer Bakker: Stadskanaal – Lewenborg