Valthermond verslaat koploper Helpman

Valthermond legde een goede wedstrijd op de mat en won van het nog ongeslagen Helpman.

Het was genieten op de Esserberg tijdens het duel Helpman – Valthermond. De thuisploeg wist de eerste vier wedstrijden van deze competitie te winnen en dat bleek niet op geluk gebaseerd. Valthermond speelde een wedstrijd minder, en verloor bovendien van WKE. Wilden de mannen van Albert Koops niet te veel achter gaan lopen dan telde eigenlijk alleen de winst. En daar bleken zij zich goed van bewust. Er ontspon zich een heerlijk voetbalgevecht waarin de bezoekers uiteindelijk de sterksten bleken.

Het eerste wapenfeit was voor Helpman, maar doelman Joost Schrik ranselde de pegel van Danny Dijkstra uit de bovenhoek. Niet veel later kwam Valthermond op voorsprong met daarin een hoofdrol voor rechtsback Dion van der Laan. Vanaf eigen helft begon de verdediger aan een imposante opmars die eindigde met een perfecte voorzet vanaf de achterlijn. Erik Jan Veerbeek stond op de juiste plaats om de actie ook het passende vervolg te geven.

Smullen geblazen

Helpman probeerde met man en macht het tij te keren en Ralph Boekema leek te profiteren van een slippertje van Mike Wilts. Opnieuw wist Schrik zijn domein echter schoon te houden. Hierna kantelde de partij steeds meer in de richting van de Mondkers. Kopkansjes waren er voor Jens Bulle en Tom Meijers en een goal van Maurice Kampman werd wegens buitenspel afgekeurd.Ook na de thee bleef het smullen geblazen voor het publiek. Jens Bulle strandde op doelman Karim Khajjoef en voor Helpman knalde Kevin Hofman over. Dit was echter ook zo ongeveer het laatste wapenfeit van de Esserbergbewoners. Steeds soepeler combineerden de Mondkers door de Helpmanse defensie en het was aanvoerder Alwin Braakman die na een lang opgezette aanval de trekker overhaalde.

Verdiende winnaar

Zo rond de 80e minuut klonken de oh’s an ah’s veelvuldig over het sportpark. Rick Schlimbacck zag zijn inzet na een prachtige aanval nog gestopt door Khajjoef, maar even later was het toch raak. Razendsnel ging de bal van voet tot voet in de Valthermondse gelederen, waar na zo’n vijf a zes tussenstations Erik Jan Veerbeek vrij werd gespeeld. De routinier schoot onberispelijk raak, daarmee de wedstrijd definitief in het slot gooiend. Wat volgde waren aan beide zijden nog wat mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.

Na afloop was vriend en vijand het er over eens dat Valthermond de verdiende winnaar was van een prachtige wedstrijd. Albert Koops was uiteraard een zeer tevreden trainer:” Wij hebben vandaag echt geweldig uit de discipline gespeeld. Met veel inzet en goed voetbal hebben wij een goede ploeg als Helpman onze wil op kunnen leggen. Hopelijk kunnen de jongens dit vasthouden.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Titan walst over ‘Velo’ heen

In de strijd tegen degradatie was Titan naarstig op zoek naar de eerste overwinning ...

Nieuw Buinen en Hoogeveen scoren niet

De topper in de eerste klasse F tussen Nieuw Buinen en Hoogeveen eindigde zoals deze ...

Gieterveen heeft geen moeite met Oldambster Boys

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Gieterveen en Oldambster Boys stonden beide ploegen nog in ...