Gieterveen doet zichzelf tekort tegen Engelbert

Gieterveen had kansen genoeg tegen Engelbert, maar de gasten bleken deze middag effectiever.

Gieterveen heeft verzuimd om een plek in de top 3 te verdienen. In een wedstrijd waarin de thuisploeg duidelijk de bovenliggende partij was, bleven de punten helaas niet in eigen haven. Justin Kranenburg had het vandaag op zijn heupen en schoot zijn ploeg eigenhandig naar de overwinning.

Gieterveen was in de eerste helft de betere partij en leunde met name weer op de ijzersterke laatste linie. Ondanks dat Nijhuis en Weerts in de warming-up verstek moesten laten gaan, legden de groenhemden veel kracht en energie in de duels en konden ze regelmatig gevaarlijk worden in de omschakeling. Vooral de voorzetten van Floris Mentink leverden veel gevaar op. Bob Oeben zag uit één van deze voorzetten zijn inzet via de tegenstander en de paal weer het veld in stuiteren en Bos had dusdanig veel moeite met een voorzet van Mentink dat hij de bal via de lat weer het veld in tikte. De bal viel hierna andermaal voor de voeten van een Engelbert-speler, waardoor er geen goal genoteerd kon worden.

Zwabberbal

Gieterveen kreeg verder nog twee levensgrote kansen op de openingstreffer. Oeben had moeite om de breedtebal van van der Veen te controleren en in de lege goal te werken, waar van der Veen misschien ook zelf op goal had kunnen schieten. Zo’n tien minuten voor rust kreeg Bakker een terugspeelbal zo in de voeten geschoven, maar hij strandde in een rechtstreeks duel met Bos op de keeper, waar hij juist de bal wel breed had kunnen leggen. Engelbert speelde niet heel slecht, maar was aanvallend onmachtig. Tot dan toe hoefde Lugtenborg maar één keer redding te brengen op een harde vrije trap van Kranenburg. Zo’n vijf minuten voor rust was het diezelfde Kranenburg die wederom mocht aanleggen voor een vrije trap op zo’n 20 meter van de goal. Met een prachtige zwabberbal liet hij Lugtenborg deze keer kansloos en zette hij daarmee de ruststand op 0-1.

In de tweede helft ging het spel meer gelijk op. Gieterveen ging opportunistischer spelen en dat leverde in de eerste tien minuten nog het betere van het spel op. Zonder dat er in deze periode grote kansen gecreëerd werden kwam Engelbert hierop beter in de wedstrijd. Na een twintig minuten spelen verdubbelden de mannen uit Engelbert uit het niets de voorsprong. Wederom was het Kranenburg die de bal op het middenveld onder controle kreeg, met een korte dribbel twee man uitspeelde en met een venijnig laag schot van afstand Lugtenborg kansloos liet.

Grimmig duel

Het duel werd hierna grimmiger en beide ploegen kregen steeds meer commentaar op leidsman Wenting. Ondanks dat hij niet eens zo slecht floot was hij erg gretig met gele kaarten(uiteindelijk werden er negen man op de bon geslingerd) en dit leidde vaak tot grote verontwaardiging bij beide elftallen. Engelbert kwam er in de omschakeling steeds gevaarlijker uit, maar speelde het vaak slecht uit om de voorsprong te vergroten. Zo probeerde Jesse Koops Lugtenborg te verrassen met een stiftje, maar hier stak de sluitpost een stokje voor.In de slotfase kreeg Gieterveen uit het niets een strafschop toegekend. Wenting had hands geconstateerd en voor Smit was het een koud kunstje om Bos te verslaan vanaf de penaltystip. Een paar minuten voor tijd hadden de groenhemden de ultieme kans op de gelijkmaker, maar zowel de in de slotfase in de spits geposteerde Mulder als Oeben misten de voorzet van Bakker in het vijf meter gebied. In de absolute slotseconde had Gieterveen wederom geen geluk. Een ingebrachte vrije bal leverde een ouderwetse scrimmage op, waarbij meerdere mensen de bal voor het inschieten leken te hebben. Uiteindelijk was het Floris Mentink die de trekker over leek te halen, maar zijn inzet tegen de lat zag ketsen. In de rebound hiervan leek Caspers de bal voor het inkoppen te hebben. De uitstormende Bos zag het hoofd van Caspers aan voor de bal en sloeg hem naar de grond, maar deze keer zag de leidsman er geen penalty in. Al met al een ongelukkig nederlaag waar zeker meer in had gezeten. Deze keer viel het kwartje niet in de richting van Gieterveen en had Engelbert met Kranenburg een goudhaantje in de ploeg.