FC Ter Apel ’96 koploper na zevenklapper tegen Westerwolde

FC Ter Apel ’96 was duidelijk een maatje te groot voor Westerwolde.

Foto Bé Eelsing, Ter Apel was heer en meester tegen Westerwolde.

Westerwolde had zondagmiddag geen schijn van kans tegen FC Ter Apel ’96. In een eenzijdige wedstrijd werd het uiteindelijk 7–0. Een op alle fronten beter FC Ter Apel ’96 overklaste Westerwolde dusdanig dat de zevenklapper, waarvan de ene goal nog mooier was dan de andere, in de verste verte niet als geflatteerd kon worden gekenmerkt. Door deze grote overwinning veroverde de ploeg van trainer Koen Feijen ook meteen de koppositie in de derde klasse C en zakte Westerwolde naar de tiende plaats op de ranglijst.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Koning uit Scheemda liet de thuisploeg er geen gras over groeien en al in de zesde minuut lag de bal voor de eerste keer achter doelman Hebers van Westerwolde. Na een fraaie aanname schoot aanvoerder Daniël Manning de bal vanaf de rand van het strafschopgebied met een prachtige curve over de iets te ver voor zijn doel staande Hebers.

Ter Apel heer en meester

Ook gedurende het verdere verloop van de eerste helft was het FC Ter Apel ’96 wat de klok sloeg. Voor Westerwolde was het hoofdzakelijk een kwestie van tegenhouden en aanvallend vielen er aanvankelijk weinig hoogtepunten van de bezoekers te noteren. En toen FC Ter Apel ’96 in de 28e minuut met een beetje hulp van een verdediger van Westerwolde middels een eigen doelpunt op een 2–0 voorsprong kwam, was de wedstrijd in feite al gespeeld. Pas tussen de 40e en 45e minuut vielen de eerste kleine kansen voor Westerwolde te noteren, maar René v.d. Laan wist tot twee keer toe de bal niet goed genoeg te raken. Met in dit bedrijf een gele kaart voor Jarno v.d. Laan en Joan Solano van Westerwolde en Arjen Heidekamp van FC Ter Apel ’96 stuurde arbiter Koning spelers en begeleiding daarna naar de thee.

Voortvarende start

In de tweede helft andermaal een voortvarende start van de thuisclub, want al in de 48e minuut schoot Daniël Manning zijn tweede treffer deze middag strak in de kruising. Voor Hebers was er geen houden aan: 3–0.  In de 57e minuut kreeg middenvelder Dennis Fecken vrije doorgang van de verdediging van Westerwolde, waarna hij de vierde treffer van FC Ter Apel ’96 onberispelijk binnenschoot. Drie minuten later herhaalde hij dit kunststukje nog een keer en zette daarmee de 5–0 op het scorebord. De voor velen mooiste treffer van deze middag viel in 74e minuut te noteren. Een vrije trap vanaf rechts werd keurig teruggelegd op voorstopper Arjen Heidekamp en met een streep liet hij doelman Hebers vanaf een meter of twintig voor de zesde keer deze middag volkomen kansloos. In de 77e minuut kwam de zevenklapper tot stand. Het was aan Jeroen Schoonbeek om deze eervolle treffer achter zijn naam te zetten. Mede door een drietal wissels probeerde Westerwolde uit alle macht nog de eer te redden, maar de sterk opererende verdediging van de thuisploeg gaf deze middag geen cadeautjes weg. De naar behoren leidende scheidsrechter Koning had in deze tweede helft nog wel een presentje voor de gebroeders Riks van Westerwolde in de vorm van een gele kaart voor beiden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

HOC speelt gelijk op bezoek bij Sleen

HOC moest op bezoek bij Sleen genoegen nemen met een gelijkspel.

Alteveer verliest topper van BNC

Alteveer is er niet in geslaagd om de topper te winnen van BNC en ...

Verlies op eigen veld voor Musselkanaal

In de derde klasse D ontving Musselkanaal dit weekeinde laagvlieger Protos. Op een slecht ...