SJS boekt belangrijke overwinning bij Tiendeveen

Foto Brigitte de Wijk, Kelvin Oosting zet SJS op 0-3.

Winst was het enige dat telde voor SJS in de uitwedstrijd in en tegen Tiendeveen. En die opdracht werd uitstekend tot uitvoering gebracht. SJS won, na een uitstekende eerste helft, uiteindelijk met 1-4 en ziet de volgende thuiswedstrijd tegen hoogvlieger VHK met veel vertrouwen tegemoet.

In het eerste bedrijf was het SJS dat goed uit de startblokken kwam. Het hanteerde regelmatig de lange bal om gevaar te stichten, maar kwam ook regelmatig over de flanken gevaarlijk door. Tiendeveen, met goalgetter en topscorer van de 4e klasse D Ismael Ucan in de gelederen, kwam er maar moeizaam uit. Maar toch moest de laatste linie van SJS waakzaam blijven bij de aanvallen en gedisciplineerd spelen.

Doelpunten Heidema

Het was de 14e minuut toen Ronald Zuidema SJS-spits Heidema met een lange bal de diepte in stuurde. Uiteindelijk bleek het een koud kunstje voor Heidema om de bal over de uitgekomen goalie te tikken. Een vroege voorsprong voor de Knoalsters dus: 0-1. SJS voetbalde goed, kwam er uit via prima spel en verdubbelde al snel de voorsprong. Een fout in de defensie van Tiendeveen werd genadeloos afgestraft door opnieuw de watervlugge Heidema. Hij pikte de bal op, schoot in eerste instantie op de keeper, maar vanuit de rebound was het een koud kunstje om de bal in het lege doel te schuiven:  0-2.

Comfortabele voorsprong

Tiendeveen zette daar in de eerste helft maar bar weinig tegenover. Een vrije trap op randje zestien was wellicht nog het gevaarlijkste moment, maar de bal ging ruim over. SJS bleef mogelijkheden krijgen, maar de scherpte miste in de afronding. Toch scoorde het nogmaals in de eerste helft. Na een mooie combinatie werd Arwen de Koe over links de diepte in gestuurd en met een afgemeten voorzet bediende hij Kelvin Oosting, die de bal uit de lucht ineens achter de doelman van Tiendeveen schoot. En zo werd het 0-3 in de voorlaatste minuut van de eerste helft en ging SJS rusten met een zeer comfortabele voorsprong.

Na rust was het devies op dezelfde voet verder te gaan, maar Tiendeveen zou uiteraard gaan stormen om nog iets te forceren. Het ging opportunistischer spelen en probeerde SJS naar achteren te duwen. Met wat tactische omzettingen van coach Van Essen lukte dat aardig. In de 52e minuut was daar dan ook de treffer, wie anders dan Ucan was de maker. De goal kwam enigszins gelukkig tot stand, want doelman De Jonge verkeek zich volledig op de bal, 1-3. De spanning was terug en merkbaar in het veld.

Ongeschonden uit de strijd

Tiendeveen bleef komen en SJS deed (te) weinig met de geboden ruimte achterin. Met name uit de tweede linie waren de gastheren enkele keren gevaarlijk dichtbij een aansluitingstreffer. De bal toucheerde uit een voorzet de lat en ook een schot van afstand eindigde op de dwarsligger. SJS kwam echter ongeschonden uit de strijd en bleef overeind. Naarmate de tweede helft vorderde vloeiden de krachten weg bij Tiendeveen en kon SJS de wedstrijd beslissen. Invaller Springer kwam via een prima actie over links in goede positie om Heidema te bedienen. Deze laatste maakte zijn derde van de middag en zo won SJS uiteindelijk met 1-4 in Tiendeveen en konden de drie punten mee terug naar Stadskanaal.

Foto’s Brigitte de Wijk: Tiendeveen – SJS

https://photos.google.com/share/AF1QipPOBPmuLT8dwUbvKcl8n8T4VvWjzfkVW3ZCDEQWuHypqs2WtrgjBN2itnVx24stLw?key=b0FwS1I0WGFpVnI0QVI4X0tWWDdKWVljclE2UTF3

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SC Stadskanaal op weg naar de nacompetitie

Op sportpark ‘Het Pagedal’ stond voor Stadskanaal de wedstrijd tegen het laag geklasseerde Protos ...

Stadskanaal verliest op inzet van Zuidwolde

Stadskanaal zit momenteel in een wat mindere fase. Nadat er eerder verloren werd van ...

Hattrick voor Koen Hateboer tegen Dalen

Nieuw Buinen heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop in winst om kunnen zetten. ...